Jeg forbinder hvalkjøtt med den 400 grams "klædden", som lå i de fleste frysere på butikkene rundt
omkring i Norges land. Nå har den blitt vanskeligere og få tak i, i hvert fall her på Hedmarken.
Knutstad & Holen A/S har ferskt hvalkjøtt innimellom, men dessverre ikke ofte.
Jeg har som regel brukt "klædden" med hvalkjøtt i gryteretter. Skjært den i skiver og stekt den,
mens den fremdeles var litt fryst, for det stod på pakka.
Resultatet ble sletts ikke verst : Høstgryte med hvalkjøtt og Hvalbiff med tomatsaus og pasta.
Nå har jeg fått tak i fryst hvalbiff, som selges i pakker med to biffer a 200 g til en rimelig sum.
Tiner dem i kjøleskapet over natten.
Brukte den som biffmiddag : Pepperbiff av hval med sennepsaus, smakte helt nydelig.
I dag prøver jeg meg på wraps med hvalkjøtt !
Til 4 porsjoner trenger du :
- 4 store tortilla wraps
- 400 g hvalkjøtt
- Stekesmør
- Salt
- Pepper
- 2 dl Crème Fraîche Lett
- 2 ss chilisaus
- 1 rødløk
- 1 rød paprika
- Bønnespirer
- Salat, gjerne forskjellige typer
- Skjær hvalkjøtt i strimler.
- Stek hvalkjøtt i litt smør, i en varm panne, litt og litt om gangen, krydre med salt og pepper.
- Bland sammen Crème Fraîche Lett og chilisaus og smak den godt til.
- Skjær rødløk og paprika i tynne strimler.
- Del/skjær opp salaten.
- Skyll og tørk bønneskudd.
- Varm opp tortilla etter anvisning på pakken, jeg pleier og varme dem i mikrobølgeovnen.
- Legg på salat, rødløk, paprika, stekt hvalkjøtt, litt bønneskudd, dressing og brett sammen.
Dressing |
Ingredienser |
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar