Wuxiang fen 五香粉
Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder:
Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper.
Denne kan man lage selv, men jeg kjøpte en ferdig krydderblanding.
Fremgangsmåte:
- Forbered kjøttet, brunes i en varm panne og settes inn i stekeovn.
- Tilbered grønnsakene, stek dem mens kjøttet hviler.
- Kok risen.
- Skjær opp løk og sopp til sausen.
- Lag sausen, når det er 10-15 minutter igjen av steketiden på grønnsakene, hvis den står for lenge blir den fort for tykk.
Til 4 porsjoner trenger du:
SVINEFILET
- 800 g ytrefilet av svin
- 1,5 ss Five-spice krydder
- Rapsolje
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før det skal stekes.
- Gni fileten godt inn med Five-spice krydder.
- Bruk sterk varme og stek fileten raskt på alle sider i litt olje.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten
- Stek på 180 °C til termometeret viser ca. 68 °C, det tar ca. 20 minutter.
- Fileten er passe stekt ved 68-70 °C, og gjennomstekt ved 75 °C. Temperaturen stiger noen grader mens den hviler.
- La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
GRØNNSAKER
- Rød paprika
- Gul paprika
- Orange paprika
- 1 rødløk
- 2 gulrøtter
- 150 g sukkererter
- Olje
- Salt
- Pepper
- 1 ss soyasaus
- Skjær grønnsaker i passende biter.
- Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olje.
- Krydre med soyasaus, salt og pepper.
- Stekes ved 220 grader i ca. 20 minutter.
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 200 g sopp, jeg brukte sjampinjong og aromasopp
- 1 ss smør til steking
- 1 beger Crème Fraîche Lett
- 2 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Skjær løk i strimler, finhakk hvitløk (eller bruk 'hvitløk på tube') og skjær sopp i skiver.
- Brun løk og sopp lett i smør i en panne.
- Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
- La soppsausen koke i et par minutter på middels varme.
Soppsaus |
- 4 dl ris
- 8 dl vann
- Skyll risen i vann, minst tre ganger. Da blir risen luftigere.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
- Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Middagen er klar ! |
(¯`*•¸.•*´¯)
•˛•˚˛ •˛•˚ Bon Appetit !
•˛•˚˛ •˚
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar