Indrefilet av svin er alltid en 'bankers' - mørt og godt kjøtt.
Den er billig, så det passer godt til hverdagsmiddag og så god, så den kan serveres til de mest kresne gjestene ♫♪
Her blir den servert med en nydelig saus med sopp og estragon, stekte grønnsaker og bakt potet.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 800 g indrefilet av svin
- 4 stk bakepoteter
- Kryddersmør eller hvitløksmør
- Squash
- Cherrytomater
- Paprika, rød og orange
- Rødløk
- Sopp -og estragonsaus *
- Smør
- Salt
- Pepper
- Persille
- Begynn med de bakte potetene, ovnstemperaturen kan du skru litt opp og ned, mens du steker indrefileten.
- Renskjær svinefileten fri for hinner og fett. Gni den inn med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en panne med smør. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C, det tar ca. 30 minutter. La fileten hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver.
- Lag sausen.
- Skrell og skjær grønnsaker i biter, stekes i godt smør. Vent med og tilsette tomatene til rett før de andre grønnsakene nesten er ferdig stekt.
- Skjær opp svinefileten.
- Legg grønnsakene på ett fat, legg svinefilet i skiver på toppen og dryss over litt persille.
- 1 rødløk
- 4-6 østerssopp
- 6 aromasopp
- 3 dl fløte
- 1/2 potte estragon eller 2 ts tørket
- 1 ts salt
- 2 ss rødvinseddik
- Meierismør
- Solsikkeolje eller rapsolje
Sånn gjør du:
- Skjær løken i skiver.
- Skjær soppen i skiver,
- Stek løk, østerssopp og aromasopp i litt olje og smør.
- Legg løk og sopp i en kjele og tilsett hakket estragon, jeg var på tre butikker i dag, men ingen hadde dessverre frisk estragon.
- Tilsett de øvrige ingrediensene.
- La sausen koke til den tykner.
Stek bakepotetene i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Legg i en bit kryddersmør eller hvitløksmør ved servering.
Grønnsaker |
Svinefilet, klar til ettersteking i ovn |
Sopp- og estragonsaus |
Coreto 2013
En billig og god vin fra Portugal, som passer godt til svinekjøtt.
Klar til servering |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar