En smaskens, nydelig, søt dessert, som er rask og enkel å tilberede.
Jordbær og basilikum er en helt fantastisk miks.Jordbæra kommer fra Belgia, ser fantastisk ut, men er langt i fra så god som den Norske.
Denne desserten er ikke så usunn:
Inneholder totalt 872 kcal, 145 kcal per porsjon.
Spis & Nyt ♫♪♥♫♪
Til 6 porsjoner trenger du:
Kesamfromasj
- 1 pk jordbærgele
- 4 dl vann
- 1 boks mager vanilje kesam *
Sånn gjør du:
- Lag gelé med kokende vann, men bruk 4 dl, i stedet for de anbefalte 5 dl.
- Avkjøles, til romtemperatur.
- Ha noe av geléen i bunnen av porsjonsglassene, og sett dem kaldt til det begynner å stivne. Det er lurt og helle geléen over i en mugge, da er det lett og tilsette den i glassene uten og søle. Det tar ca. 30 minutter før den stivner.
- Visp resten av geléen sammen med kesam, og tøm det over den halvstive geléen.
- Settes kaldt til alt stivner, det tar ca. 3 timer.
- Legg på jordbær-ratatouille ved servering.
Jordbær-ratatouille
- 250 g jordbær i biter
- ½ dl melis
- ½ dl hakket friske basilikumblader
- ½ dl hakket frisk sitronmelisse
Sånn gjør du:
- Rens bærene og del dem i biter.
- Bland jordbær med urter og melis.
- La det stå og trekke, gjerne en time før det skal serveres.
15.05.2015 - Ble denne retten brukt i en reportasje :
DE 14 MEST UVANLIGE MÅTENE Å BRUKE KESAM PÅ
15.07.2015 - Ble retten brukt i en reportasje om
5 DEILIGE RETTER MED KESAM
Denne oppskriften er publisert i boken lavFODMAP folkets favoritter. Les mer om boken her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar