Siste middagsmåltid denne påsken, snart hverdag men vi går en fin tid i møte.
Avslutter påsken med en fargerik middag i gult og grønt, som smaker kjempegodt !
Kylling og appelsin, sammen med salt soya og søt honning blir en fin symfoni av smaker ♪
Smuldre i buljongterning eller bruk kylling fond og tilsett honning.
Kok opp og la det hele trekke under lokk, ca. 15 minutter.
Krydre kyllingfiletene med litt godt grillkrydder før servering.
Gul ris:
Skyll gjerne risen ett par ganger i kaldt vann først, da blir den luftigere.
Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett 1,5 ts gurkemeie i kokevannet til 4 porsjoner ris.
Brokkoli & Grønnkål:
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 kyllingfileter
- 2 ss smør
- 2 dl appelsinjuice
- 2 dl fløte
- 5 ss soyasaus
- 1 hønsebuljongterning eller kyllingfond
- ½ - 1 ss flytende honning
- Salt
- Pepper
- Ris
- Gurkemeie
- Grønnkål
- Brokkoli
- Grillkrydder
Kyllingfilet:
Brun filetene i smør, krydre med salt og pepper.
Hell over appelsinjuice, fløte, og soyasaus. Smuldre i buljongterning eller bruk kylling fond og tilsett honning.
Kok opp og la det hele trekke under lokk, ca. 15 minutter.
Krydre kyllingfiletene med litt godt grillkrydder før servering.
Gul ris:
Skyll gjerne risen ett par ganger i kaldt vann først, da blir den luftigere.
Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett 1,5 ts gurkemeie i kokevannet til 4 porsjoner ris.
Brokkoli & Grønnkål:
Del brokkoli i 4-8 deler, det kommer an på størrelsen bruk gjerne stilken.
Skyll grønnkålbladene.
Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkoli og grønnkål.
Har du litt fruktsalt (Nyco) oppi kokevannet, beholdes grønnfargen ekstra godt.
Gi grønnsakene ett oppkok.
Ingredienser |
Årets første blåveis ♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar