Har du smakt denne sammensetningen før; torsk, appelsin og rosmarin ?
Smaker smaskens !
Asparges og tomat passer også godt til -og for å gjøre middagen komplett, ovnsbakte poteter.
Server retten med litt godt smeltet meierismør, tilsatt litt sitronsaft.
Til 4 porsjoner trenger du:
- Rosmarin, frisk
- 1 stk appelsin
- 4 x 200 g torskefilet
- Salt
- Pepper
- Rapsolje
- Asparges
- Tomat
- Bomullstråd
- Ovnsbakte poteter *
- Meierismør
- Sitronsaft
- Tilbered potetene og sett dem i ovn.
- Skjær appelsinen i skiver.
- Krydre torskefilet med salt og pepper.
- Legg en appelsinskive og en kvist rosmarin på hver sin side av torskefiletene.
- Surr dem fast med bomullstråd.
- Legg dem på en aluminumsform, penslet med olje.
- Sjekk potetene før du griller fisk og grønnsaker, de tar det ca 10 minutter og grille.
- Grilles under lokk i 5 minutter, vend dem og stek ytterligere 5 minutter på den andre siden, eller til fisken er stekt.
- Grill asparges og tomat. Krydres godt med salt og pepper. Snu litt på grønnsakene under grilltiden -og sett dem på indirekte varme, hvis de blir ferdig før fisken.
- Smelt meierismør og tilsett litt sitronsaft.
Retten kan også stekes i stekeovnen på 200°C i 12-15 minutter.
Ovnsbakte poteter
- Vask potetene godt og del i båter.
- Legg dem i en liten langpanne og hell på olje.
- Dryss over godt med havsalt.
- Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter.
Servert med ovnsbakte poteter |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar