Grillet torskefilet med appelsin og rosmarin !


Har du smakt denne sammensetningen før; torsk, appelsin og rosmarin ?
Smaker smaskens !

Asparges og tomat passer også godt til -og for å gjøre middagen komplett, ovnsbakte poteter.
Server retten med litt godt smeltet meierismør, tilsatt litt sitronsaft.



Til 4 porsjoner trenger du:
  • Rosmarin, frisk
  • 1 stk appelsin
  • 4 x 200 g torskefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
  • Asparges
  • Tomat
  • Bomullstråd
  • Ovnsbakte poteter *
  • Meierismør
  • Sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Tilbered potetene og sett dem i ovn.
  2. Skjær appelsinen i skiver.
  3. Krydre torskefilet med salt og pepper.
  4. Legg en appelsinskive og en kvist rosmarin på hver sin side av torskefiletene.
  5. Surr dem fast med bomullstråd.
  6. Legg dem på en aluminumsform, penslet med olje.
  7. Sjekk potetene før du griller fisk og grønnsaker, de tar det ca 10 minutter og grille.
  8. Grilles under lokk i 5 minutter, vend dem og stek ytterligere 5 minutter på den andre siden, eller til fisken er stekt.
  9. Grill asparges og tomat. Krydres godt med salt og pepper. Snu litt på grønnsakene under grilltiden -og sett dem på indirekte varme, hvis de blir ferdig før fisken.
  10. Smelt meierismør og tilsett litt sitronsaft.
Retten kan også stekes i stekeovnen på 200°C i 12-15 minutter.


Ovnsbakte poteter
  1. Vask potetene godt og del i båter.
  2. Legg dem i en liten langpanne og hell på olje.
  3. Dryss over godt med havsalt.
  4. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter.
Servert med ovnsbakte poteter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF