Pastasalat med røkelaks ✿


Mettende, lett sommermat, som nesten lager seg selv.
Perfekt til lunch eller kvelds på varme sommerdager, men kan fint nytes hele året 🌿

Røkelaks er kjempegodt og finnes i ulike kvaliteter og prisklasser.
Det er ikke bestandig at den dyreste er den beste, men prisforskjellen kommer nok litt an på hvordan laksen blir røkt og kvaliteten på fisken. 

Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Røkelaks inneholder mye salt og i tillegg er den røkt - så ikke spis røkelaks altfor ofte !


Du trenger:
  • 200 g pasta
  • 100 g røkelaks
  • 100 g sukkererter
  • 4 stk reddiker
  • 150 g blandet grønn salat
  • Frisk dill
Ca. gram mål der altså, jeg veide ikke ingrediensene, men tror det stemmer ganske bra !

Dressing:
  • 2 dl crème fraîche lett
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 dl hakket frisk dill
  • 1 ts cayennepepper
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet og skyll med kaldt vann. Avkjøles.
  2. Skjær røkelaks i strimler.
  3. Skjær reddiker i tynne skiver
  4. Bland sammen salat, pasta og sukkererter på ett fat.
  5. Legg på laks og reddiker.
  6. Strø over litt frisk dill.
  7. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og server den ved siden av.
Salaten kan gjerne serveres med godt brød

Isabell ღღ

Noe av det vakreste

Jeg så en mors ansikt
Da barnet slo seg og gråt
Hun falt på kne
...
Med åpne armer
tok hun imot
barnet

Hennes ansikt
Var vrengt i smerte
Nakent i redsel
Rynket i bekymring

Og noe av det vakreste
Jeg har sett

-nybrottsarbeid-
Toril Ingeborg Nybrott


Nydelig salat ✿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF