Bouillabaisse er en tykk fiskesuppe som opprinnelig stammer fra området omkring
Marseille i Provence.
Det blir alltid benyttet flere slags fisk og skalldyr, samt verdens dyreste krydder safran.
Jeg har laget en tomatbasert suppe med safran, grønnsaker, laks, torsk, reker og blåskjell 🌿
Suppen varmet jeg i stekeovn !
Snadder ♫♫
Du trenger til 4 porsjoner:
Tips:
Kok gjerne blåskjellene selv og bruk kraften fra blåskjellene i stedet for fiskekraft.
Jeg er ikke glad i blåskjellene som ligger i lake, men i dag prøvde jeg fryste, som jeg tinet i kjøleskapet, de var stor og fine -og ikke utvannet.
Reker MÅ du skrelle selv, de som ligger i lake er ikke gode.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 g laksefilet, uten skinn og bein
- 250 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 stk paprika, gul
- 1 stk paprika, rød
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts spisskummen, malt
- 0,75 g safran
- 1 ts timian
- 400 g hermetiske tomater, grovhakket
- 3 dl fiskekraft (eventuelt vann og buljong/fiskefond)
- Salt
- Pepper
- 200 g renset reker
- 100 g blåskjell, ferdig kokte uten skall
- Frisk basilikum
- Sett stekeovnen på 180 °C
- Skjær laks og torsk i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en smurt ildfast form.
- Skjær paprika i biter, hakk løk i biter og finhakk eller riv hvitløk.
- Surr løk, hvitløk og paprika i litt olje til løken blir blank.
- Rør inn spisskummen, safran og timian, og surr videre i ett minutt.
- Tilsett hermetiske tomater og fiskekraft, og smak til med salt og pepper.
- Kok opp og hell blandingen over fisken i formen.
- Stekes i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- Dryss over renset reker, blåskjell og frisk hakket basilikum ved servering.
Tips:
Kok gjerne blåskjellene selv og bruk kraften fra blåskjellene i stedet for fiskekraft.
Jeg er ikke glad i blåskjellene som ligger i lake, men i dag prøvde jeg fryste, som jeg tinet i kjøleskapet, de var stor og fine -og ikke utvannet.
Reker MÅ du skrelle selv, de som ligger i lake er ikke gode.
Ingredienser |
Safran - 0,75g |
Bouillabaisse - under arbeid ! |
Bouillabaisse - klar til 'koking' i stekeovn ! |
Klar til servering ! Spis & Nyt !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar