Bulgur er en matvare som stammer fra Midtøsten, Kaukasus og rundt Middelhavet.
Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses.
Den ligner på couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er den mye mer næringsrik.
Denne Bulgursalaten er en herlig sunn og god smaksbombe ♫♪
Kan gjerne spises som en god vegetarrett !
Skal du servere salaten, som ren vegetarrett uten tilbehør er oppskriften beregnet til 2 porsjoner.
Servere du den med tilbehør kan den deles på 4 porsjoner.
Bulgursalat:
Sånn gjør du:- 2 dl bulgur
- 4 dl vann
- Olivenolje, av god kvalitet
- 1 ts salt
- 1 teskje spisskummen
- 1 ts sukker
- 1/2 ts pepper
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 1 liten rød paprika, i små terninger
- 1/2-1/4 agurk, fjern den bløte remsen og skjæres i små biter
- 1 box kikerter, skylt og avsilt
- 1 dl finhakket frisk dill
- 1 dl finhakket frisk persille
- Hell litt olje i en kjele på middels varme.
- Tilsett rødløk og hvitløk, la det surre til det blir gyllent.
- Tilsett vann, bulgur, salt, pepper, spisskummen og sukker.
- La det koke i ca. 8 minutter, se anvisning på pakken.
- Tilsett paprika, agurk, kikerter og urter.
- Bland alt godt sammen.
Jeg serverte bulgursalaten med middelhavsmarinerte kalkunfileter
- Brun kalkunfilet raskt i en varm stekepanne med litt olje, 2 minutter på hver side.
- Etterstekes på svak varme i 6-8 minutter, til de er gjennomstekt.
- Her kan du selvsagt også bruke marinerte eller krydret kyllingfilet.
Bulgursalat servert med marinert kalkunfilet |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar