Andeconfit med rødkål og 'brunede kartofler' ♫♪


Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕 
Jeg brukte ferdig kokt. vakumpakket andeconfit, men du kan lage det selv også :
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.

Danskene spiser mye and -og tradisjonelt tilbehør er rødkål og 'brunede kartofler'.
Dejlig, velsmagende og god mad ♫♪


I glasset: Matua Marlborough Pinot Noir 2014
And inneholder en del fett og trenger vin med syre for å rense ganen, samtidig som den trenger vin
med robust fruktighet med litt animalske toner. Vin med druen Pinot Noir passer ypperlig til and.



Andeconfit:
  1. Ta andelårene ut av posen og legg dem i en ildfast form, sammen med fettet som er i posen.
  2. La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
  3. Stekes på 180 °C i ca. 20 minutter, stod det på pakken, jeg stekte dem i 30 minutter.
  4. Sett på grillfunksjonen og stek dem under grillen i 3-5 minutter, til skinnet blir sprøtt.
Rødkål:
  • 1 kg rødkål
  • 50 g smør
  • 2,5 dl utblandet solbærsaft, litt sterk
  • 1 dl rødvinseddik
  • 4 ss brun farin
  • 2 røde epler
  • 1 ss andefett

Sånn gjør du:
  1. Skjær rødkålen i strimler.
  2. Surr rødkålen i smøret noen minutter.
  3. Tilsett saft, rødvinseddik og sukker.
  4. Bland alt godt sammen og la det småkoke under lokk i 30 minutter.
  5. Skrell eplene og skjær dem i biter, før du tilsetter dem i kjelen.
  6. Kok videre i ca. 60 minutter. Rør litt innimellom. Kok den uten lokk mot slutten av koketiden, så væsken damper bort.
  7. Nå kan den avkjøles og varmes opp igjen før servering -eller la den putre på svak varme. Jeg synes den blir bedre og bedre etter hvert, 2 timer koking er helt greit.
  8. Rør inn andefett rett før servering, så bliver den rigtig blank og flot.
Brunede kartofler:
  • 1 kg små poteter
  • 1 dl sukker
  • 50 g smør
  • 0,25 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Kok potetene, jeg brukte Amadine poteter, med skallet på. Kok dem litt al'dente da de skal stekes etterpå. Hell av vannet. La de avkjøles, dette kan gjøres i god tid før de skal brunes.
  2. Smelt sukkeret i en stekepanne uten å røre i det på middels varme. Hvis du rører i smøret blir det klumper, men det er ingen krise.
  3. Når sukkeret er smeltet tilsettes smøret, sett opp varmen og bland godt sammen.
  4. Tilsett potetene og stek dem under omrøring ett par minutter. Tilsett litt vann, vær forsiktig -det spruter litt, og la de surre videre til de blir fint gylne og varme.
Liten videosnutt av bildene ♫

Matua Marlborough Pinot Noir 2014
Saftig, bløt og fint balansert, preg av røde bær og litt fat.


Smak:
Saftig, bløt og fint balansert, preg av røde bær og litt fat.
Lukt:
Fruktig aroma med fint preg av røde bær og urter, hint av fat.
Farge:
Middels dyp blårød.
Produsent:
Matua Wines
Årgang:
2014
Land, distrikt, underdistrikt:
New Zealand, Marlborough
Råstoff:
Pinot Noir 100%
Metode:
Tradisjonell vinifikasjonsprosess, ikke fat- eller flaskemodnet før førsalg.
Alkoholprosent:
13%
Syre:
6,4 gram per liter
Sukker:
3,9 gram per liter
Skjærer opp rødkål ♫♪
Koker rødkål ♫♪
Smelter sukker ♫♪
Brunede kartofler ♫♪
Rødkålen er klar ♫♪


Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar