Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕
Jeg brukte ferdig kokt. vakumpakket andeconfit, men du kan lage det selv også :
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
Danskene spiser mye and -og tradisjonelt tilbehør er rødkål og 'brunede kartofler'.
Dejlig, velsmagende og god mad ♫♪
And inneholder en del fett og trenger vin med syre for å rense ganen, samtidig som den trenger vin Jeg brukte ferdig kokt. vakumpakket andeconfit, men du kan lage det selv også :
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
Danskene spiser mye and -og tradisjonelt tilbehør er rødkål og 'brunede kartofler'.
Dejlig, velsmagende og god mad ♫♪
med robust fruktighet med litt animalske toner. Vin med druen Pinot Noir passer ypperlig til and.
Andeconfit:
- Ta andelårene ut av posen og legg dem i en ildfast form, sammen med fettet som er i posen.
- La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
- Stekes på 180 °C i ca. 20 minutter, stod det på pakken, jeg stekte dem i 30 minutter.
- Sett på grillfunksjonen og stek dem under grillen i 3-5 minutter, til skinnet blir sprøtt.
Rødkål:
- 1 kg rødkål
- 50 g smør
- 2,5 dl utblandet solbærsaft, litt sterk
- 1 dl rødvinseddik
- 4 ss brun farin
- 2 røde epler
- 1 ss andefett
Sånn gjør du:
- Skjær rødkålen i strimler.
- Surr rødkålen i smøret noen minutter.
- Tilsett saft, rødvinseddik og sukker.
- Bland alt godt sammen og la det småkoke under lokk i 30 minutter.
- Skrell eplene og skjær dem i biter, før du tilsetter dem i kjelen.
- Kok videre i ca. 60 minutter. Rør litt innimellom. Kok den uten lokk mot slutten av koketiden, så væsken damper bort.
- Nå kan den avkjøles og varmes opp igjen før servering -eller la den putre på svak varme. Jeg synes den blir bedre og bedre etter hvert, 2 timer koking er helt greit.
- Rør inn andefett rett før servering, så bliver den rigtig blank og flot.
Brunede kartofler:
- 1 kg små poteter
- 1 dl sukker
- 50 g smør
- 0,25 dl vann
Sånn gjør du:
- Kok potetene, jeg brukte Amadine poteter, med skallet på. Kok dem litt al'dente da de skal stekes etterpå. Hell av vannet. La de avkjøles, dette kan gjøres i god tid før de skal brunes.
- Smelt sukkeret i en stekepanne uten å røre i det på middels varme. Hvis du rører i smøret blir det klumper, men det er ingen krise.
- Når sukkeret er smeltet tilsettes smøret, sett opp varmen og bland godt sammen.
- Tilsett potetene og stek dem under omrøring ett par minutter. Tilsett litt vann, vær forsiktig -det spruter litt, og la de surre videre til de blir fint gylne og varme.
Liten videosnutt av bildene ♫
Saftig, bløt og fint balansert, preg av røde bær og litt fat.
Smak:
Saftig, bløt og fint balansert, preg av røde bær og litt fat.
Lukt:
Fruktig aroma med fint preg av røde bær og urter, hint av fat.
Fruktig aroma med fint preg av røde bær og urter, hint av fat.
Farge:
Middels dyp blårød.
Middels dyp blårød.
Produsent:
Matua Wines
Matua Wines
Årgang:
2014
2014
Land, distrikt, underdistrikt:
New Zealand, Marlborough
New Zealand, Marlborough
Råstoff:
Pinot Noir 100%
Pinot Noir 100%
Metode:
Tradisjonell vinifikasjonsprosess, ikke fat- eller flaskemodnet før førsalg.
Tradisjonell vinifikasjonsprosess, ikke fat- eller flaskemodnet før førsalg.
Alkoholprosent:
13%
13%
Syre:
6,4 gram per liter
6,4 gram per liter
Sukker:
3,9 gram per liter
3,9 gram per liter
Skjærer opp rødkål ♫♪ |
Koker rødkål ♫♪ |
Ingredienser ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar