Enkel, velsmakende laksemiddag med smak av sitrus.
Retten er klar til servering pÃ¥ 30 minutter ♫♪
- og den smaker helt nydelig !
Sitronrisotto til 3 solide porsjoner:
- 1/2 gul løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Raps eller solsikkeolje
- 2 dl arborioris (risottoris)
- 8 dl kyllingkraft
- 50 g parmersan, revet
- 2 ss smør
- 3 ss sitronsaft
- Revet skall av 1 sitron
- Grønn salat, gjerne flere typer
- Koriander
- Laksefilet, uten skinn og bein
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Kok opp kyllingkraft i en kjele og hold den varm. Jeg brukte 8 dl vann og 2 beger kyllingfond.
- Surr finhakket hvitløk og løk i olje, i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett ris og rør rundt.
- Tilsett varm kyllingkraft, litt og litt omgangen under omrøring i ca. 18 minutter.
- Rør inn parmesan, smør, revet sitronskall og smak til med sitronsaft.
- Serverer risottoen med blandet salat, laks og koriander.
Samtidig, som du koker risotten krydrer du laksen med salt og pepper.
Legg laksen i en ildfast form, med litt olje i bunn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar