Her kan du selvfølgelig bruke ferdige pakker med strimlet svinekjøtt, men jeg foretrekker ytrefilet, som jeg selv skjærer i strimler. Mye bedre kvalitet på kjøttet enn i de ferdige pakkene. Ytrefilet av svin er svinekam renskåret for fett og ben, og er en av de møreste stykkene på grisen.
Pitabrød kommer fra, og er mye brukt i, det tyrkiske kjøkken og ellers i middelshavsregionen.
De fleste pitabrød blir stekt i svært varm ovn, slik at de blåser seg opp. Når pitabrødet blir tatt ut av ovnen faller det sammen igjen, mens på innsiden fremdeles er delt. Dermed kan man åpne opp en lomme i brødet, som man kan legge kjøtt og grønnsaker i.
Pitabrød kan du selvfølgelig også lage selv, en fin oppskrift fra Bjørn Vidar finner du her.
Pitabrød kan du selvfølgelig også lage selv, en fin oppskrift fra Bjørn Vidar finner du her.
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 230 grader,
- Skjær opp grønnsaker, så de er klare til servering.
- Rør sammen rømme og chilisaus og 'vips' så har du en syrlig, hot og god dressing. Sett den i kjøleskapet.
- Skjær ytrefilet av svin i strimler.
- Stek svinekjøttet raskt brunt i pannen.
- Skru ned varmen til middels og tilsett alt krydderet og stek videre 5 minutter.
- Stek pitabrødet i stekeovn i 2-3 minutter,
- Skjær pita i to deler, så blir den litt lette å 'håndtere' eller skjær av enden på pitabrødet og fyll brødet med kjøtt, grønnsaker og dressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar