Det meksikanske kjøkkenet er en blanding av arven fra indianerkulturene og de spanske mattradisjonene conquistadorene tok med seg fem hundre år tilbake.
Mexico er chili-landet fremfor noen.
I alt finnes det 140 forskjellige typer av chili i Mexico -i alle regnbuens farger.
Urter er også ofte med på menyen i Mexico.
De vanligste, som ett hvert hjem benytter i store mengder er frisk persille og koriander.
Kjempegod HOT kosemat, med masse smak !
Herlig varmende suppe med taco-feeling 🍅
De vanligste, som ett hvert hjem benytter i store mengder er frisk persille og koriander.
Kjempegod HOT kosemat, med masse smak !
Herlig varmende suppe med taco-feeling 🍅
- 300 g kyllingfilet
- Salt
- Pepper
- Rapsolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2-4 sjalottløk
- 2 vårløk
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 2 gulrøtter
- 1 liten box mais
- 1 bok hermetiske røde bønner
- 1,2 l kyllingkraft (jeg brukte vann og 3 beger Maggi FondCups kylling)
- 1 glass tacosaus
- Lime
- Tortilla chips
- Lett Rømme
- Koriander
- Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i olje, ca. 5 minutter på hver side ved middels varme.
- Skjær kyllingen i tynne strimler.
- Rens og finhakk løk og chilli.
- Skjær paprika og gulrøtter i terninger -og vårløk i tynne ringer.
- Surr sjalottløk, hvitløk, paprika, chili, gulrøtter og vårløk i litt olje i en stor gryte noen minutter.
- Tilsett kyllingkraften og tacosausen.
- Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter.
- Hell av laken på de hermetiske bønnene, skyll bønnene godt under kaldt vann og tilsett dem i suppen sammen med kylling og mais.
- Trekk suppen videre, under svak varme i 10-15 minutter.
- Smak til med presset saft av lime. Salt og pepper trenger du neppe.
- Dryss over rikelig med frisk koriander og en skje rømme ved servering.
- Server suppen med tortilla chips.
Herlige grønnsaker ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar