Meksikansk kyllingsuppe ♫♫


Det meksikanske kjøkkenet er en blanding av arven fra indianerkulturene og de spanske mattradisjonene conquistadorene tok med seg fem hundre år tilbake.

Mexico er chili-landet fremfor noen. 
I alt finnes det 140 forskjellige typer av chili i Mexico -i alle regnbuens farger. 
Urter er også ofte med på menyen i Mexico.
De vanligste, som ett hvert hjem benytter i store mengder er frisk persille og koriander.


Kjempegod HOT kosemat, med masse smak !

Herlig varmende suppe med taco-feeling 🍅

Nydelig, smaksrik og fargerik !! 
Spis & Nyt ♫♫




Du trenger til 6 porsjoner:
  • 300 g kyllingfilet 
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2-4 sjalottløk
  • 2 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten box mais
  • 1 bok hermetiske røde bønner
  • 1,2 l kyllingkraft (jeg brukte vann og 3 beger Maggi FondCups kylling)
  • 1 glass tacosaus
  • Lime
Tilbehør:
  • Tortilla chips
  • Lett Rømme 
  • Koriander
Slik gjør du:
  1. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i olje, ca. 5 minutter på hver side ved middels varme. 
  2. Skjær kyllingen i tynne strimler.
  3. Rens og finhakk løk og chilli.
  4. Skjær paprika og gulrøtter i terninger -og vårløk i tynne ringer.
  5. Surr sjalottløk, hvitløk, paprika, chili, gulrøtter og vårløk i litt olje i en stor gryte noen minutter.
  6. Tilsett kyllingkraften og tacosausen.
  7. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter.
  8. Hell av laken på de hermetiske bønnene, skyll bønnene godt under kaldt vann og tilsett dem i suppen sammen med kylling og mais.
  9. Trekk suppen videre, under svak varme i 10-15 minutter.
  10. Smak til med presset saft av lime. Salt og pepper trenger du neppe.
  11. Dryss over rikelig med frisk koriander og en skje rømme ved servering.
  12. Server suppen med tortilla chips.
Herlige grønnsaker ♫♫

Ingredienser ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF