Herlig smaksrik ovnsrett, som er lett å lage !
Her har jeg blandet fløtegratinerte poteter med kjøttsaus, det ble så godt ღ
Retten er inspirert av lasagne og moussaka.
Moussaka blir orginalt laget med aubergine, men det er ikke min favoritt grønnsak, jeg synes den blir bedre med poteter.
God middag ღ
Du trenger til 4 solide porsjoner:
Sånn gjør du:
Kan anbefale å investere i en mandolin, da går arbeidet som en lek !
God middag ღ
Du trenger til 4 solide porsjoner:
Sånn gjør du:
- Lag fløtegratinerte poteter og kjøttsaus.
- Legg kjøttsaus og poteter lagvis i formen, begynn med kjøttsaus og avslutt med poteter
- Dryss over revet ost
- Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 30 minutter.
- La retten hvile noen minutter før servering.
- Dryss over litt hakket basilikum.
- Serveres med frisk salat.
- Spis & Nyt
- 500 g poteter, uten skall
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl melk
- 2 dl matfløte eller kremfløte
- Salt
- Pepper
- Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
- Legg poteter og hvitløk i en kjele.
- Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter, eller til potene er møre. Rør i den ofte, så den ikke svir seg i bunn.
- Smak til med salt og pepper.
- 400 g kjøttdeig
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano
- 3 ss tomatpuré
- 1 ts pepper
- 0,5 ts salt
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Hakk løk, ganske finhakket.
- Stek kjøttdeig i smør eller olje.
- Tilsett løk og la det surre litt.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
- Rør inn en neve hakket basilikum.
Spis & Nyt ღ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar