💕 Risotto er en italiensk risrett.
Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.
Risen skal gi litt tyggemotstand.
Husk: Gjestene skal vente på risottoen -ikke omvendt !!
💕 Torsk er en nydelig, delikat og god fisk !
I dag pannestekte jeg den i godt smør og litt olje -og serverte den med denne fantastiske grønne risottoen.
Ser fantastisk ut - og smaker enda bedre enn den ser ut 💕
Ser fantastisk ut - og smaker enda bedre enn den ser ut 💕
Spis & Nyt !!
Torsk:
Oppskrift til 4 porsjoner
Risotto:
Sånn gjør du:
- Kok opp grønnsaksbuljong i en kjele og hold den varm. Jeg brukte 10 dl vann og 2 terninger grønnsaksbuljong.
- Kjør sammen erter og bladpersille, kun bladene -med en stavmikser, sett det til side. Tilsett en liten skvett av grønnsaksbuljongen, hvis den er vanskelig å få 'most' skikkelig.
- Surr finhakket sjalottløk i olje, i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett ris og rør godt.
- Hell i hvitvin og kok den nesten helt inn.
- Tilsett varm grønnsaksbuljong, litt og litt omgangen under omrøring i 15-20 minutter.
- Vend inn revet parmesan og erte- og persillemosen.
- Smak til med salt og pepper.
Torsk:
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- Stekeolje
- Smør
- Salt
- Pepper
- Sitron
Sånn gjør du:
- Skjær torsk i serveringsstykker og krydre med salt og pepper.
- Varm om en stekepanne til litt over middels varm.
- Stek fisken i en blanding av olje og smør i ca. 3 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt.
- Legg risottoen på tallerkener og legg fisken på toppen.
- Serveres med en sitronbåt og ett dryss bladpersille.
Tips:
Blir det igjen rester, så lag sykt gode risottokaker til lunch dagen derpå 💕
Oppskrift på riosottokaker finner du her !
Bladpersille og erter ! |
Ser det ikke herlig ut 😋 |
Koker risotto ! |
Steker torsk ! |
Klar til servering ! |
Spis & Nyt 💕 |
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar