Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe !
Amerikanere elsker Flat Iron Steak, men i Norge går ofte bogen i kjøttkvernen, selv om den er nesten like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !
Nå i disse grilltider finner man heldigvis ofte krydret flat iron steak i kjøttdisken.
Nydelig, mørt kjøtt, som smaker smaskens !
Nydelig, mørt kjøtt, som smaker smaskens !
Server den sammen med whiskysaus, sesam poteter og asparges surret med serrano.
Perfekt mat når solen går ned og kvelden faller på ♪♫
- 400 g Flat iron steak
- Rapsolje og smør til steking
- Sesam poteter *
- 8 stk asparges
- 4 skiver god spekeskinke, jeg brukte serrano fra Spania
- Whiskysaus *
Sånn gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30- 60 minutter før det skal tilberedes.
- Forbered potene og sett dem i stekeovn.
- Gjør klar sausen.
- Gjør klar aspargesene og stek dem sammen med potetene når det gjenstår 10 minutter av steketid.
- Krydre kjøttet godt med knust svart pepper, hvis du ikke har kjøpt ferdig krydret.
- Stek flat iron steak i en varm stekepanne med en blanding av smør og rapsolje, 3 minutter på hver side. La den hvile i 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Sesam poteter:
- Faste poteter
- Smør og rapsolje
- Sesamfrø
- Havsalt
- Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
- Sett dem på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde olje.
- Dryss med sesamfrø og havsalt.
- Stekes i ovnen i 25-30 minutter på 225 °, instilling 6 på gasskomfyren. Sett dem øverst i gasskomfyren etter 18 minutter -og stek dem videre med aspargesen.
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
- Surr en skive spekeskinke rundt 2 stk asparges, gjør det samme med resten av aspargesene.
- Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Det kan være en utfordring og steke potet og asparges samtidig i ovn, når man bruker gasskomfyr,
de fleste har kun undervarme. Vent til potetene er nesten ferdig, sett potetene øverst i ovn, mens du steker aspargesene i ca. 10 minutter.
de fleste har kun undervarme. Vent til potetene er nesten ferdig, sett potetene øverst i ovn, mens du steker aspargesene i ca. 10 minutter.
Whiskysaus:
Oppskriften er til 4 porsjoner
Fint utviklet, balansert preg av modne røde bær, urter og fat.Oppskriften er til 4 porsjoner
- 100 g smør
- 3 ss tomatpuré
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ts tørr rosmarin
- 4 ss whisky
- Smelt smøret, tilsett tomatpuré -kok opp og la det surre ett par minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
Noen av ingrediensene ♫♪ |
Sesam poteter og serranosurret asparges klare til steking ♪♫ |
Koker saus ♪♫ |
Steker biffen ♪♫ |
Spis & Nyt ♪♫ |
Cune Rioja Crianza |
Årets lam har allerede tatt turen til fjells, for å gjøre seg fete.... 😍 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar