Skikkelig biffsnadder, med verdens beste hyttepoteter og god peppersaus.
Retten ble til av den grunn at jeg hadde igjen litt rester av mørbrad av storfe og poteter etter familiebesøk av far, datter, barnebarn, samt bror og svigerinne fra Sønderborg i Danmark.
De fikk servert 👉 Biffgryte med Guinness -her oppe i fjellheimen.
Dagens vin: 🍷Cantine Moratti Appassimento Puglia
🌿 Begynn med potetene da de tar lengst tid.
De fikk servert 👉 Biffgryte med Guinness -her oppe i fjellheimen.
Dagens vin: 🍷Cantine Moratti Appassimento Puglia
🌿 Begynn med potetene da de tar lengst tid.
La kjøttet temperere seg i romtemperatur i 30 minutter.
Jeg sparte litt oppvask -og tilsatte peppersausen rett i stekepannen.
Jeg sparte litt oppvask -og tilsatte peppersausen rett i stekepannen.
- 400 g mørbrad av storfe
- Smør
- Solsikke eller rapsolje
- 1/2 box minimais
- 100 g sopp
- 1/2 rødløk
- 1 stk rød paprika
- 2,5 dl peppersaus *
- Salt
- Pepper
- Biffkrydder
- Pommes frites *
- 4 stk poteter
- Salt
- Pepper
- Grillkrydder
- Rapsolje
Sånn gjør du:
Alternativ kan du bruke ferdig peppersaus fra Jacobs, den er veldig god den altså.
Cantine Moratti Appassimento Puglia
♪♪
- Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler, jeg skrelte dem på forhånd.
- Legg dem i kaldt vann i 30 minutter.
- Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over godt med olje.
- Stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.
BIFFSNADDER
Peppersaus finner du oppskrift på 👉 her.- Skjær mørbrad i strimler.
- Stek kjøttet i en blanding av olje og smør, på sterk varme, litt og litt om gangen.
- Legg til side.
- Stek minimais, paprika, rødløk og sopp.
- Legg tilbake kjøttet og krydre godt med salt, pepper og biffkrydder.
- Jeg tilsatte peppersaus rett i stekepannen, så jeg sparte litt oppvask - enkelt og godt !
- La det surre noen minutter så sausen blir varm, eller server peppersausen ved siden av.
- Serveres med hjemmelaget pommes frites på hyttevis.
Alternativ kan du bruke ferdig peppersaus fra Jacobs, den er veldig god den altså.
Cantine Moratti Appassimento Puglia
♪♪
Appassimento Moratti er en myk og kraftig vin med mye frukt og godt integrert smaker som utspiller seg på veien og stopper på lang ettersmak. Vinen er bra for de som liker fyldige røde viner med intens frukt og en godt integrert, subtil sødme som binder smaksopplevelse sammen.
Druer : Blanding av Negroamaro og Primitivo
Lagring : Ståltanker
Drikkeklar nå og frem til 2020
Passer til : God sterk mat og retter med rødt kjøtt
Appassimento er navnet på metoden som gjør at druene til vinen er tørket etter at de høstet før de trykkes. Når druene tørkes de mister opptil 50 prosent av sin opprinnelige vekt. Tørkingen finner sted på store matter av plast eller halm i klimakontrollert tørkerom. Takket være tørke - appassimentometoden - får druene høy konsentrasjon smak som også gjenspeiles i den ferdige vinen. Sukkerinnholdet av druene øker også, noe som i sin tur betyr at alkoholinnholdet er høyere i vinen, rundt 15%.
Ingredienser ♪♪ |
Poteter skjært i strimler ♪♪ |
Grønnsaker ♪♪ |
Mørbrad og peppersaus ♪♪ |
Heller ferdig peppersaus rett i stekepanna - på hyttevis ♪♪ |
Pommes frites på hyttevis ♪♪ |
Slapper av her litt 💓På Peer Gynt vegen mot Gålå ! |
Rondane ♪♪ Kjørte opp fra Otta, mot Peer Gynt hytta !! |
Dagens dessert / kveldsmat ♪♪ Ost og kjeks 💗 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar