Blåskjell er nydelig mat -og i tillegg veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen.
Har du prøvd med en klunk cognac i kjelen ??
Smaker supergodt ✿
Server blåskjellene med godt brød eller pommes frites med masse Maldon salt - og gjerne ett glass Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie.
Server blåskjellene med godt brød eller pommes frites med masse Maldon salt - og gjerne ett glass Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie.
Spis & Nyt ♫
Sånn gjør du:
- 1 kg blåskjell
- Raps eller solsikkeolje
- 2 sjalottløk
- 0,5 ss svart pepper
- 0,5 ss rosepepper
- Timian, frisk
- 3 ss cognac
- 1 dl kremfløte
- Koriander, frisk
Sånn gjør du:
- Vask, børst og skyll blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
- Knus pepper og rosepepper i en morter og finhakk sjalottløk.
- Surr hakket sjalottløk, rosepepper, svart pepper og litt (1-2ss) hakket timian i litt olje i en stor kjele.
- Tilsett blåskjell.
- Tilsett cognac, la det surre 1 minutt før du tilsetter fløte.
- Sett på lokk og la blåskjellene dampe til blåskjellene åpner seg. Det tar 5-7 minutter.
- Rist litt på kjelen noen ganger.
- Dryss over frisk hakket koriander ved servering.
Noe så godt 😋♫♫ |
Ingredienser ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar