Risnudler er ikke det verste du kan starte dagen med altså.
Den typen jeg brukte er glutenfrie og magre nudler !
Inneholder 90% rismel og 10% vann.
Det er drømmefrokost for meg, som er i overkant glad i nudler og asiatiske smaker.
Men, frokost er frokost - og da hører egg med.
Dette er en kjøttfri utgave, med masse friske grønnsaker !!
God start på dagen ♪♫¸♥¸♫♪
Du trenger til 3 porsjoner:
- 125 g risnudler
- 2 stk grønnsaksbuljongterning
- 3 egg
- 1 chili
- 1-2 vårløk
- 2 reddiker
- 1/4 kinakål
- 4 knaskegulrøtter eller en stor
- 5 ss soyasaus
- 1 ss fish sauce
- 1/2 lime
- 1 ss sesamolje
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
Sånn gjør du:
- Kok "smilende" egg. Avkjøl dem i kaldt vann.
- Bland sammen soyasaus, sesamolje, chilisaus og limesaft.
- Skjær vårløk, gulrøtter og reddiker i tynne skiver.
- Skjær kinakål i tynne strimler og skjær chili i små biter.
- Kok nudler ett anvisning på pakken, men tilsett knust grønnsaksbuljong i kokevannet. Den typen jeg brukte skulle bare trekke i kokende vann/buljong i 4 minutter. Ta vare på litt av kokevannet.
- Bland sammen nudler og grønnsaker.
- Hell dressingen over og bland det forsiktig inn i salaten sammen med 0,5 dl av buljongen fra nudlene.
- Legg nudlene i serveringsboller, fordel kraften i bunnen av bollen og legg på egg, delt i to.
- Dryss over litt ekstra vårløk og chili.
- Spis & Nyt ♫
Ingredienser ♫♪ |
Koker egg ♫♪ Skal blande sammen dressingen ! |
Grønnsaker, dressing og kokte egg ♫♪ |
Risnudler ♫♪ |
Kokte risnulder er blandet med grønnsakene ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar