Pizza er kjempegod hyttemat - lykke i ei ovnspanne ღ
Den eneste utfordringen er å steke den i gasskomfyr, min type har kun undervarme.
Dette er en god gammel 'slager' - litt typisk 80-tall's pizza !
Spis & Nyt ♫♪
Pizzabunn:
Sånn gjør du:
Spis & Nyt ♫♪
Pizzabunn:
Sånn gjør du:
- Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
- Tilsett vann, som holder ca. 40 grader, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La deigen heve i 45 minutter.
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1 løk
- 1 liten box sjampinjong
- 1 box tomatpure
- 1,5 dl vann
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ts pizzakrydder
- Basilikum
- Revet ost
- Stek kjøttdeig og løk i en stor stekepanne.
- Tilsett hermetisert sjampinjong, i skiver.
- Ha i tomatpure og vann. La det koke ca. 15 minutter.
- Smak til med krydder.
- Tilsett hakket basilikum.
Klargjøring:
- Kjevle ut pizzadeigen, bruk dobbelt lag med bakepapir, hvis du har gassovn med kun undervarme.
- Legg pizzabunnen i en langpanne. Du kan gjerne la pizzadeigen etterheve litt.
- Legg på pizzafyll.
- Strø over revet ost.
- Stekes i stekeovn på 225 grader/ innstilling 6 på gassovn i ca. 20 minutter ♫♪
Ingredienser ♫♪ |
Lager pizzadeig -og her oppe er det ikke innlagt vann ♫♪ Bra man har god tid..... |
Steker pizzafyll ♫♪ |
Kjevler ut pizzadeigen ♫♪ Man bruker hva man har....... |
Klar til steking ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Koser meg i fjellheimen ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar