Kamskjell serveres, som regel stekt eller rå, men i dag prøver jeg å dampsteke dem i kombidamp.
Ferske kamskjell er bestandig best, men jeg brukte frosne som jeg tinte i kjøleskapet natten over.
Dampsteker herlige friske grønnsaker og lar kamskjellene steke sammen men grønnsakene noen minutter. Retten serveres med en smaksrik asiatisk dressing.
Men, her gjelder det å passe på tiden altså !! Fra perfekte grønnsaker og kamskjell til overstekte grønnsaker og 'viskelær' er det sekunder -ikke minutter !!
Herlig godt -og veldig enkelt ♫
Du trenger til forrett til 4 porsjoner
Kamskjell:
- 500 g kamskjell
- Pepper
- 1 dl soyasaus
- 1 lime, revet skall og saften
- 1 ts flytende honning
- ca. 10 g frisk ingefær
- 1 rød chili, finhakket
- Koriander
- 150 g brokkoli
- 100 g sukkererter
- 150 g grønn asparges
- 1 minipurre
- 1/2 squash
- 1 ts salt
Sånn gjør du:
- Lag først dressingen, så den får trekt litt: Bland soyasausen med saften av limen og finhakket chili. Skrell og finhakk ingefær og ha den i soyasausen sammen med en neve finhakket frisk koriander, bruk stilkene også.
- Rens grønnsakene og del dem i mindre biter. Sukkerertene og aspargesene kan være hele.
- Legg grønnsakene i en bred form og strø salt over.
- Sett ovnen på 200 grader kombidamp (ekte varmluft + damp), fyll vann i vannskuffen og forvarm ovnen.
- Sett inn grønnsakene og stek/damp dem i 7 minutter.
- Ta formen ut av ovnen.
- Legg på kamskjellene, krydre dem med litt pepper, bruker ikke salt fordi det er mye salt i dressingen. Sett formen i ovnen igjen, og fortsett dampingen i 3-4 minutter.
- Legg grønnsakene på tallerkener, legg skjellene på toppen, drypp over dressingen og frisk koriander.
- Spis & Nyt !
Tips:
Får du igjen rester av dressing så oppbevar den i kjøleskapet og brukt den i en pastarett.
Pasta la vista finner du oppskrift på her.
Ingredienser ♫♪ |
Ingefær ♫♪ |
Grønnsaker klare til steking/damping ♫♪ |
Dressing ♫♪ |
Har lagt på kamskjell, skal dampe videre i 3-4 minutter ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Kombidamp: En kombinasjon av varmluft og damp.
Jeg bruker SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar