Denne herlige gryta har jeg tilberedt i Crock-Pot, har du ikke Crock-Pot kan den tilberedes i stekeovn, men Crock-Pot kan anbefales !
Den passer seg selv, mens du er på jobb, du sparer strøm og miljø ❤
Smakfull asiatisk gryte med verdens møreste kjøtt ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg oksekjøtt, jeg brukte mørbrad
- 0,5 dl soyasaus
- 1 appelsin, du trenger 4 ss appelsinsaft og litt appelsinskall
- 1 ss finhakket fersk ingefær
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 1 chili, hakket
- 1/2 ts cayenne pepper
- 1 brokkoli eller 400 g fryste brokkolitopper
- 1 ss maizena + 2 ss vann.
- Cashewnøtter, grovhakket
- Koriander
- Ris
- Skjær oksekjøtt i biter på ca. 2 x 2 cm og legg det i Crock-Pot kjelen.
- Tilsett soyasaus, 3 ss appelsinsaft, ingefær, chili, hvitløk og cayennepepper.
- Bland alt godt sammen.
- Sett på lokk og kok på lav varmeinnstilling (LOW) i 7-8 timer eller ved høy varmeinnstilling (HIGH) i 4 timer.
- Rør litt i gryta etter 2 timer.
- Hvis du bruker LOW, så sett Crock-Pot kjelen over på HIGH etter 8 timer.
- Tilsett brokkoli og bland det forsiktig sammen med kjøttet.
- Sett på lokk og kok videre på HIGH i 15 minutter.
- Ta ut kjøttet og brokkoli ved hjelp av en hullsleiv, sett den til side. Du kan gjerne legge det tilbake i crock-pot kjelen og sette den på funksjonen 'keep warm' etter du har silt sausen, så det holder seg varmt.
- Sil sausen over i en vanlig kjele.
- Rør ut maizena i litt vann og rør det inn i sausen.
- La sausen koke i 2 minutter.
- Ta sausen av varmen og rør inn 1 ts revet appelsinskall og 1 ss appelsinsaft.
- Legg gryta over på ett dypt serveringsfat og hell over sausen -eller server den rett fra Crock-pot kjelen.
- Dryss over nøtter og koriander og server gryta med kokt ris.
Skjært kjøttet i biter ♫♪ |
Ingrediensene skal blandes sammen ♫♪ |
Kokes på LOW i 7-8 timer ♫♪ |
Har du ikke crock-pot kan du steke kjøttet i stekeovn på 125 grader i 6 timer.
Bruk en ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie.
Brokkoli kan kokes for seg selv og blandes inn med kjøtt og saus ved servering.
Har ikke prøvd, men tror det skal funke.
Bruk en ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie.
Brokkoli kan kokes for seg selv og blandes inn med kjøtt og saus ved servering.
Har ikke prøvd, men tror det skal funke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar