Bacalao er ett spansk ord -og betyr rett og slett : TORSK
Bacalao er mest kjent i Norge, som en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal.
Portugal konsumerer over en tredel av den totale norske klippfiskproduksjonen og portugiserne
spiser i gjennomsnitt sju kilo klippfisk per person hvert år !
Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i
Spania på begynnelsen av 1800-tallet.
Klippfisk er saltet og tørket fisk, som må vannes ut igjen før tilberedning.
spiser i gjennomsnitt sju kilo klippfisk per person hvert år !
Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i
Spania på begynnelsen av 1800-tallet.
Klippfisk er saltet og tørket fisk, som må vannes ut igjen før tilberedning.
Har du ikke Crock-Pot kan du koke Bacalao i en kjele, oppskrift 👉 her !
Jeg brukte ferdig utvannet klippfisk i dag - loins klar til bruk -og den var utrolig bra altså.
Kjempegod, enkel rett, som passer helt seg selv mens du gjør noe annet.
Dagens vin er selvfølgelig fra Portugal 🍷
Kjempegod, enkel rett, som passer helt seg selv mens du gjør noe annet.
Niepoort Fabelaktig Douro
Det blir anbefalt en frisk og fruktig rødvin uten for mye tanniner, som ikke en bra match for tomater og chili. Det bedre å ha fokus på fruktigheten i vinen.
Fylden og sødmen i Niepoort Fabelaktig Douro passer perfekt til en bacalao med chili !
Det blir anbefalt en frisk og fruktig rødvin uten for mye tanniner, som ikke en bra match for tomater og chili. Det bedre å ha fokus på fruktigheten i vinen.
Fylden og sødmen i Niepoort Fabelaktig Douro passer perfekt til en bacalao med chili !
Smaker helt himmelsk ♫♪
Festmat & Slowfood ♫♪
Du trenger til 4 solide porsjoner:
Steg for steg 👇
Festmat & Slowfood ♫♪
Du trenger til 4 solide porsjoner:
- 800-1000 g utvannet klippfisk / ca, 600 g tørket klippfisk
- 6 stk poteter
- 1-2 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk eller tilsvarende uten fedd
- 800 g hermetiske tomater
- 3 ss tomatpure
- 1 stk rød paprika
- 1 dl olivenolje
- 1-2 rød chili
- 2 stk laurbærblad
- Grovmalt pepper
- Vann ut fisken iflg. anvisningen på pakken, vanligvis ett døgn. Du kan også bruke ferdig utvannet klippfisk, som jeg har gjort i dag.
- Skjær klippfisken i biter.
- Finhakk hvitløk og chili, skjær løk og poteter i skiver og paprika i terninger.
- Varm opp olivenolje, chili og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i kjelen slik at den dekker bunnen. Chili og hvitløk skal også i kjelen.
- Rør sammen tomater og tomatpure.
- Legg potet, løk, klippfisk, paprika og tomater lagvis i formen.
- Kvern litt pepper mellom hvert lag og legg i laurbærbladene midt i kjelen.
- Hell over resten av oljen og kok på low i 5-6 timer.
- Server bacalaoen med godt brød.
Ingredienser ♫♪ |
Alle ingrediensene er klare ♫♪ |
Varmer opp olje, hvitløk og chili ♫♪ |
Montering av Bacalao ♫♪ |
Klar til koking ♫♪ |
Da er det bare å vente -og glede seg til resultatet ♫♪ |
Niepoort Fabelaktig Douro ♫♪ |
Hei, digger siden din 😊 Tenkte lage bacalaoen til uka og har et spørsmål. Olje, hvitløk og chili blandingen- når du skal ta del av oljen over i potn- siler du ut hvitløken og chilien og kun tar oljen over, eller tar du alt i potn? Mvh Linda
SvarSlettAlt skal i retten, hell over litt og litt mellom lagene med de andre ingrediensene :)
Slett