BACALAO i Crock-Pot ♫♪


Bacalao er ett spansk ord -og betyr rett og slett : TORSK

Bacalao er mest kjent i Norge, som en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal.
Portugal konsumerer over en tredel av den totale norske klippfiskproduksjonen og portugiserne
spiser i gjennomsnitt sju kilo klippfisk per person hvert år !
Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i
Spania på begynnelsen av 1800-tallet.

Klippfisk er saltet og tørket fisk, som må vannes ut igjen før tilberedning.

I dag har jeg tilberedt Bacalao i Crock-Pot / Slowcooker, les mer om Crock-Pot her.

Har du ikke Crock-Pot kan du koke Bacalao i en kjele, oppskrift 👉 her !

Jeg brukte ferdig utvannet klippfisk i dag - loins klar til bruk -og den var utrolig bra altså.
Kjempegod, enkel rett, som passer helt seg selv mens du gjør noe annet.


Dagens vin er selvfølgelig fra Portugal 🍷
Niepoort Fabelaktig Douro

Det blir anbefalt en frisk og fruktig rødvin uten for mye tanniner, som ikke en bra match for tomater og chili. Det bedre å ha fokus på fruktigheten i vinen.
Fylden og sødmen i Niepoort Fabelaktig Douro passer perfekt til en bacalao med chili !


Smaker helt himmelsk ♫♪ 
Festmat & Slowfood ♫♪ 


Du trenger til 4 solide porsjoner:
  • 800-1000 g utvannet klippfisk / ca, 600 g tørket klippfisk
  • 6 stk poteter
  • 1-2 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk eller tilsvarende uten fedd
  • 800 g hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpure
  • 1 stk rød paprika
  • 1 dl olivenolje
  • 1-2 rød chili
  • 2 stk laurbærblad
  • Grovmalt pepper
Sånn gjør du:
  1. Vann ut fisken iflg. anvisningen på pakken, vanligvis ett døgn. Du kan også bruke ferdig utvannet klippfisk, som jeg har gjort i dag.
  2. Skjær klippfisken i biter.
  3. Finhakk hvitløk og chili, skjær løk og poteter i skiver og paprika i terninger.
  4. Varm opp olivenolje, chili og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i kjelen slik at den dekker bunnen. Chili og hvitløk skal også i kjelen.
  5. Rør sammen tomater og tomatpure.
  6. Legg potet, løk, klippfisk, paprika og tomater lagvis i formen. 
  7. Kvern litt pepper mellom hvert lag og legg i laurbærbladene midt i kjelen.
  8. Hell over resten av oljen og kok på low i 5-6 timer
  9. Server bacalaoen med godt brød.
Steg for steg 👇

Ingredienser ♫♪
Alle ingrediensene er klare ♫♪
Varmer opp olje, hvitløk og chili ♫♪
Montering av Bacalao ♫♪

Klar til koking ♫♪
Da er det bare å vente -og glede seg til resultatet ♫♪

Niepoort Fabelaktig Douro ♫♪



2 kommentarer:

  1. Hei, digger siden din 😊 Tenkte lage bacalaoen til uka og har et spørsmål. Olje, hvitløk og chili blandingen- når du skal ta del av oljen over i potn- siler du ut hvitløken og chilien og kun tar oljen over, eller tar du alt i potn? Mvh Linda

    SvarSlett
    Svar
    1. Alt skal i retten, hell over litt og litt mellom lagene med de andre ingrediensene :)

      Slett

Print Friendly and PDF