Fårikål med lammelår, chili og hvitløk ♫♪

*Kilde: WOSA
Welmoed Chenin Blanc

Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt. Dette kjøttet inneholder ben og en god del fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt og du får den typiske fårikålsmaken 🍂

Her har jeg erstattet 2/3 av 'vanlig fårikålkjøtt' med lammelår i skiver.


Blande chili og hvitløk i fårikål er vel nesten like ille som å banne i kirka, men det smaker nydelig ! Kålen blir ofte nesten borte i gryta, så jeg bruker masse kål. 

I denne oppskriften bruner jeg kjøttet i stekepannen før den havner i gryta, noe som gir enda bedre smak på kjøttet.
God middag 🍂

Til 6-8 porsjoner:
  • 2 kg lammelår i skiver
  • 1 kg fårikålkjøtt av lam
  • 2-3 kg hodekål 
  • 3 ss hel pepper 
  • 2 chili
  • 1 hvitløk uten fedd
  • 4 ts salt 
  • 10 dl vann 
Sånn gjør du:
  1. Skjær kålen i båter. 
  2. Skjær lammelår i litt mindre biter, hvis de er veldig store.
  3. Hakk hvitløk og chili. Hvitløken blir nesten kokt bort i gryten, men gir en utrolig god smak. 
  4. Brun kjøttet rask i en varm panne med litt olje eller smør.
  5. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, kjøtt nederst. 
  6. Krydre med hvitløk, chili, salt og pepper mellom lagene. 
  7. Hell på vann, 
  8. Kok opp og la fårikålen småkoke på svak varme i 2-3 timer. 
  9. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Tips til dessert:
Smuldrepai med epler 🍎 som du finner oppskrift på 👉 her.


Welmoed Chenin Blanc 2017

Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak. 
En frisk og aromisk hvitvin laget på 100% Chenin Blanc druer, som er håndplukket og nøye utvalgt fra 30 år game buskvinstokker ved åssiden i Stellenbosch.
Smak av friske grønne epler, syrlig grapefrukt og zest fra sitrusfrukter, et lite smørpreg i finish.

At den er utrolig billig, kr. 105,- på vinmonopolet er helt greit, så lenge den smaker godt.

Ingredienser ♫♪
Kål, chili og hvitløk ♫♪
Bruner kjøttet raskt i en varm panne ♫♪


Snart klar til servering ♫♪





 Welmoed Chenin Blanc ♫♪

Sau og lam på fjellbeite i Sør Fron - Gudbrandsdalen  ♫♪

Oppskriften finner du også i Hamar Arbeiderblad / HA-BLOGGEN


4 kommentarer:

  1. Bruk gjerne også en flaske eller to med tørr hvitvin!

    SvarSlett
  2. I gryta ja.... :) Ja, gjerne det !!!

    SvarSlett
  3. Blir det ikke mer smak med sau?

    SvarSlett
    Svar
    1. Riktig nok, nesten ett år for sent, men du kan gjerne bruke sau. Den har mer smak, men jeg synes kjøtt fra lam smaker 'sau nok' :-)

      Slett

Print Friendly and PDF