Sufflé kommer fra fransk og betyr å ”blåse opp” !
Ostesufflé er vel den meste kjente, men det kan fint lages med andre ingredienser også.
Husk det er gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt, den må serveres med en gang
den tas ut av stekeovnen -og det viktigste : IKKE ÅPNE OVNSDØRA under steketiden !!
En helt herlig fantastisk sjokoladedessert ✿
Du trenger ikke ha så veldig dårlig samvittighet, inneholder ca. 270 kcal per porsjon 😋
Du trenger ikke ha så veldig dårlig samvittighet, inneholder ca. 270 kcal per porsjon 😋
Du trenger til 4 stk:
- 100 g mørk kokesjokolade
- 50 g sukker
- 4 stk egg
- 1/4 ts salt
- Melis
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Smør fire små ovnsfaste former med litt smør og dryss i litt sukker. Snu og vend på formene, så de blir dekket med et tynt lag sukker.
- Del sjokoladen i biter og smelt dem i vannbad. Sett en bolle, som tåler varme over en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet. La den avkjøles, mens du forbereder resten av desserten.
- Knekk eggene og skill plomme og hvite.
- Pisk eggehvitene stive med litt salt.
- Rør sammen egg og sukker, tilsett sjokoladen og kjør alt godt sammen med en håndmikser.
- Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
- Fordel røren i formene og stek suffleene på nederste rille i stekeovnen i 12-15 minutter.
- Sikt over litt melis og server med én gang.
- Den kan gjerne serveres med litt is og bær, hvis du ønsker det.
Ingredienser ✿ |
Smelter sjokolade ✿ |
Sjokoladen avkjøles ✿ |
Vispet eggehviten stiv og rørt sammen eggeplommer og sukker ✿ |
Bland forsiktig inn eggehviten ✿ |
Klare til steking ✿ |
Straks ferdig ✿ |
Klare til servering ✿ |
Serveres med is og bringebær ✿ De synker sammen litt altså, det er ikke til å unngå... tror jeg.. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar