Bønner er modne frø av belgvekster. Bønner inneholder mye protein, karbohydrater, B-vitaminer og jern. De vanligste typene er sorte, røde eller hvite bønner.
Du får kjøpt tørkede bønner, som må bløtlegges og kokes før de kan spises.
Hermetiserte bønner, som ligger i lake og må skylles godt i kaldt vann før du bruker dem.
I tillegg finnes det hermetiserte bønner, som ligger i saus.
Jeg brukte hermetiserte chilibønner i denne retten, en utgave med røde kidneybønner i chilisaus.
Helt herlig kyllingform med masse smak ♫♪♥♫♪
Hermetiserte bønner, som ligger i lake og må skylles godt i kaldt vann før du bruker dem.
I tillegg finnes det hermetiserte bønner, som ligger i saus.
Jeg brukte hermetiserte chilibønner i denne retten, en utgave med røde kidneybønner i chilisaus.
Helt herlig kyllingform med masse smak ♫♪♥♫♪
Denne smaksbomben kan du nyte på en helt vanlig hverdag eller som helgekos.
Hvis du ønsker å lage tacokrydder selv finner du oppskriften 👉 her.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4-6 porsjoner:
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4-6 porsjoner:
- 2 dl langkornet ris + 4 dl vann
- 2 ss smør
- 400 g hermetiserte chilibønner i saus
- Frisk koriander
- 250 g revet ost
- 600 g kyllingfilet
- Stekeolje
- Tacokrydder
- 6 ss crème fraîche lett
- 230 g tacosaus
Sånn gjør du:
- Sett på stekeovnen på 200 °C.
- Kok ris etter anvisning på pakken. Blandingsforholdet er som regel en del ris og to deler vann. Du trenger ca. 4 dl ferdig kokt ris.
- Bland sammen boksen med chilibønner, kokt ris og en neve hakket koriander -og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.
- Skjær kyllingfiletene i strimler.
- Brun kyllingen raskt i olje i en stekepanne og krydre godt med tacokrydder. Hvis du ikke har hjemmelaget tacokrydder kan du bruke taco spice mix fra pose. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt -da den skal stekes videre i stekeovn.
- Hell over crème fraîche og tacosaus. Bland alt godt sammen og kok opp.
- Legg kyllingstrimlene på ris- og bønneblandingen og hell over sausen fra stekepannen.
- Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i ca. 25 minutter, til osten er gyllen.
- Dryss over frisk koriander ved servering og server retten med en god salat.
Har kokt ris, steker kylling ♫♪ |
Har blandet sammen alle ingrediensene til risen og kyllingen ♫♪ |
Risblandingen er helt over i en ildfast form, strør over ost ♫♪ |
Lagt over kylling og saus ♫♪ |
Klar til steking ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar