Ett jaktlag med elgjegere kom forbi hytteveggen i dag, med en elg i beltevogna !!
Se gjerne på bildene nederst i innlegget, det er utrolig fint på fjellet på høsten ♥
Se gjerne på bildene nederst i innlegget, det er utrolig fint på fjellet på høsten ♥
I dag står det indrefilet av svin med grønnsaker på menyen i fjellheimen ♪♫
Kjøtt, grønnsaker og saus i en panne 🌿
Sausen blir fantastisk god ♥
Serveres med fløtegratinerte poteter og god rødvin glasset ♪♫
Du trenger til 4 porsjoner:
Så er tiden atter inne
Siste rest av sommeren ruster hen
Først til fjells, som alltid før
Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.
Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.
Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.
La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet
Takk for årets eventyr ❤
Serveres med fløtegratinerte poteter og god rødvin glasset ♪♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 700 g indrefilet av svin
- 1 grønn squash
- 4 vårløk
- Cherrytomater
- 3 dl vann
- 1 ss hvetemel
- 1 beger kjøttfond
- 2 klementiner
- 2 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Fløtegratinerte poteter *
- Finskjær svinefilet fri for fett og sener.
- Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne, med litt olje og smør. Legg den til side.
- Tilsett litt mer smør i stekepannen, som du stekte svinefileten i og rør ut melet i smøret, spe med vannet, litt og litt omgangen.
- Tilsett resten av vannet, kjøttfond, saft og finstrimlet skall av klementinene og soyasaus.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær squash og vårløk i biter. Tomatene kan være hele.
- Tilsett grønnsakene i sausen, legg fileten over.
- Ha på lokk og la det hele trekke ca. 15 minutter.
- La kjøttet hvile 5-10 minutter før du skjærer svinefileten i skiver.
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på 👉 her.
Så takk for nå, da !
Ingredienser ♥ |
Fløtegratinerte poteter, klare til steking ♥ |
Bruner indrefilet av svin ♥ |
Lager saus ♥ |
Fløtegratinerte poteter ♥ |
Straks klar til servering ♥ |
Spis & Nyt ♥ |
Ripasso Valpolicella ♥ |
Hjem kjære hjem ❤ |
Så er tiden atter inne
Siste rest av sommeren ruster hen
Først til fjells, som alltid før
Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.
Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.
Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.
La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet
Takk for årets eventyr ❤
Heggsetra ♥ Utsikt mot Rondane ♥ |
På berget på Heggsetra ♥ |
Heggsetra i oktober-sol ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar