Når jeg koker retter med kjøtt så setter jeg på Crock-Pot kjelen før jeg reiser på jobb og maten er klar etter 7-8 timer. Fisk trenger mye kortere koketid, men det blir utrolig godt altså.
En Crock-Pot bruker ca. 2 timer før den oppnår 90 grader på HIGH, så ikke ta av lokket under koketiden. Lag denne smakfulle nydelige fiskemiddagen på en av dine fridager.
En Crock-Pot bruker ca. 2 timer før den oppnår 90 grader på HIGH, så ikke ta av lokket under koketiden. Lag denne smakfulle nydelige fiskemiddagen på en av dine fridager.
Gå en tur i frisk luft eller dra på shopping mens fisken passer seg selv.
Jordskokk - Fattigmanns trøffel !!
Jordskokk er en fin erstatning for poteter og det blir mer enn nok tilbehør til 4 porsjoner.
Det er ikke bare utseende til jordskokken som minner om trøffelen – en av klodens mest ettertraktede råvarer. Også de sopp- og nøtteaktige aromaene og den krydrede, milde anissmaken kan gi assosiasjoner til trøfler.
Den stammer egentlig fra det østlige USA hvor den ble dyrket av urbefolkningen.
Til Europa kom den i returbagasjen til den oppdagelsesreisende franskmannen Samuel de Champlain i 1605 -og til Norge allerede i 1639.
Den stammer egentlig fra det østlige USA hvor den ble dyrket av urbefolkningen.
Til Europa kom den i returbagasjen til den oppdagelsesreisende franskmannen Samuel de Champlain i 1605 -og til Norge allerede i 1639.
Torsken blir akkurat passe kokt og sausen smaker himmelsk ♥
Det blir mye saus !!
Den kan oppbevares i 2-3 dager i kjøleskapet eller fryses.
Perfekt saus til fiskemiddager, med kokt eller stekt fisk.
Stek fiskepudding og server den med den gode sausen, løfter måltidet betraktelig !
- 1 kg torskefilet uten bein, med skinnet på
- 1.5 dl hvitvin, tørr eller halvtørr
- 3 ss crème fraiche lett
- 3 dl kremfløte
- 300 g jordskokk, uten skall
- 100 g pastinakk, uten skall
- 150 g gulrot, uten skall
- 150 g fennikel
- 1 stk sjalottløk
- 50 g smør
- 200 g erter
- 2 ss maisenna + litt vann
- Hvit pepper
- Persille
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær jordskokk, gulrot, pastinakk og fennikel i biter. Finhakk sjalottløken.
- Rør sammen fløte, crème fraiche og hvitvin.
- Skjær fisken i store biter. Behold skinnet på fisken, hvis ikke vil den dele seg opp når den koker -og det blir vanskelig å få servert den i hele stykker.
- Krydre torsken med salt og pepper.
- Legg grønnsakene nederst i Crock-pot kjelen.
- Hell fløteblandingen over grønnsakene.
- Legg torsken på grønnsakene, med skinnsiden ned.
- Kok på HIGH i 2,5 time.
- Kok erter i lettsaltet vann rett før servering.
- Ta opp torsken og sil sausen over i en kjele. Hold grønnsakene varme i Crock-Pot kjelen, på innstilling KEEP WARM og fisken under aluminiumsfolie.
- Kok opp sausen og tilsett maisenna, rørt ut i kaldt vann til passe konsistens. Rør inn litt smør og smak til med salt og hvit pepper.
- Legg grønnsakene på tallerkener, sammen med kokte erter.
- Fjern skinnet på fisken og legg den på grønnsakene.
- Hell sausen over eller server den ved siden av -og dryss over frisk persille.
Ingredienser ♫ |
Det er ikke nødvendig å veie ingrediensene altså, men jeg gjorde det så oppskriften blir riktig ♫ |
Grønnsakene er klare til koking ♫ |
Tilsett fløteblandingen ♫ |
Legg fisken på grønnsakene ♫ Kokes på HIGH under lokk i 2,5 time. Ikke ta av lokket, da tar det mye lengre tid. |
Ferdig kokt ♫ Det lukter nydelig ! |
Ta ut fisken og hold den varm under folie ♫ |
Sil sausen i en kjele ♫ |
Kok sausen og erter ♫ Sausen smaker himmelsk !! |
Klar til servering ♫ |
Saus ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar