Hensikten med marinering er først og fremst å gi kjøttet ekstra smak.
Lyst kjøtt, som kylling og svinekjøtt tar lettere til seg smakene enn storfekjøtt, du trenger derfor en marinade med litt ekstra sterke smaker -og gjerne en blanding av søtt, salt og litt spicy.
Denne biffen er også helt perfekt å legge på grillen !
Smaskens ♫♫♥
Du trenger til 4 porsjoner:
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 x 250 ytrefilet
- Coca-cola-marinade *
- 4 x bakepoteter
- Kryddersmør
- Salat
- Bearnaisesaus
Marinade:
- 2 dl coca-cola
- 2 ss soyasaus
- 2 ss chilisaus
- Pepper
Sånn gjør du:
- Bland sammen ingrediensene, jeg brukte ett par runder med pepperkvernen, ca. 1 ts.
- Legg biffene i dobbelt brødpose. Tre to poser utenpå hverandre, slik at du er sikker på at du ikke får hull på den.
- Hell i marinaden og bland den godt sammen med kjøttet.
- La det marinere i minst 2 timer, kan gjerne la det ligge ett helt døgn i kjøleskapet.
- Hell av marinaden og la biffene renne av seg på tørkepapir. La kjøttet bli godt temperert, 30-60 minutter i romtemperatur. Husk at marinaden også er kald, hvis du lar biffene ligge i marinaden tar det lenger tid før kjøttet er romtemperert. Det er ikke nødvendig for at biffen skal bli god, men den trenger lengre steketid for å få oppnå ønsket resultat.
- Varm opp olje, som tåler høy varme i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
- Brun biffene raskt på begge sider, 1 minutt på hver side, to og to om gangen, så ikke pannen blir avkjølt !
- Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne.
- Forvarm ovnen til 125°C
- Etterstek biffene i stekeovn, i ca. 20 minutter. Sett gjerne inn ett steketermometer, den er medium på 55-60°C
- La biffen hvile i 5-10 minutter før servering.
Grille biff:
Sørg for at grillen er god og varm.
Gill biffene i 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snus og grilles ytterligere 3 minutter på den andre siden. La biffen hvile på indirekte varme i 5-10 minutter før servering.
Bakt potet:
Sørg for at grillen er god og varm.
Gill biffene i 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snus og grilles ytterligere 3 minutter på den andre siden. La biffen hvile på indirekte varme i 5-10 minutter før servering.
Bakt potet:
- Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
- Stekes i stekeovn, 250°C i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Jeg stekte dem i 1,5 time, satt ned temperaturen til 125°C og stekte dem videre sammen med kjøttet.
- Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
- Serveres med en raus bit kryddersmør, som du finner oppskrift på her -eller bruk god kjøpt kryddersmør, jeg synes den fra Synnøve Finden er den beste.
- Crispy salat
- Ruccola
- Agurk
- Mais
- Bringebær
- Små tomater
- Fetaost med oliven og hvitløk i olje
Sånn gjør du:
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
- Skjær agurk i biter, fjern den bløte remsen i midten. Skjær tomater i 2 eller 4 deler. Riv crispy salaten. Bland alt forsiktig sammen.
- Så godt - så enkelt !!
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
Å det ser flott ut, tusen takk for oppskriften!
SvarSlett