COCA-COLA marinert BIFF med bakt potet, salat og bearnaise ♫♫♥


Hensikten med marinering er først og fremst å gi kjøttet ekstra smak.
Lyst kjøtt, som kylling og svinekjøtt tar lettere til seg smakene enn storfekjøtt, du trenger derfor en marinade med litt ekstra sterke smaker -og gjerne en blanding av søtt, salt og litt spicy.

Denne biffen er også helt perfekt å legge på grillen !
Smaskens ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 250 ytrefilet
  • Coca-cola-marinade *
  • 4 x bakepoteter
  • Kryddersmør
  • Salat
  • Bearnaisesaus

Marinade:
  • 2 dl coca-cola
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss chilisaus
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen ingrediensene, jeg brukte ett par runder med pepperkvernen, ca. 1 ts. 
  2. Legg biffene i dobbelt brødpose. Tre to poser utenpå hverandre, slik at du er sikker på at du ikke får hull på den. 
  3. Hell i marinaden og bland den godt sammen med kjøttet. 
  4. La det marinere i minst 2 timer, kan gjerne la det ligge ett helt døgn i kjøleskapet.  
  5. Hell av marinaden og la biffene renne av seg på tørkepapir. La kjøttet bli godt temperert, 30-60 minutter i romtemperatur. Husk at marinaden også er kald, hvis du lar biffene ligge i marinaden tar det lenger tid før kjøttet er romtemperert. Det er ikke nødvendig for at biffen skal bli god, men den trenger lengre steketid for å få oppnå ønsket resultat. 
  6. Varm opp olje, som tåler høy varme i stekepannen, la det bli skikkelig varmt. 
  7. Brun biffene raskt på begge sider, 1 minutt på hver side, to og to om gangen, så ikke pannen blir avkjølt ! 
  8. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. 
  9. Forvarm ovnen til 125°C 
  10. Etterstek biffene i stekeovn, i ca. 20 minutter. Sett gjerne inn ett steketermometer, den er medium på 55-60°C 
  11. La biffen hvile i 5-10 minutter før servering.
Grille biff:
Sørg for at grillen er god og varm.
Gill biffene i 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snus og grilles ytterligere 3 minutter på den andre siden. La biffen hvile på indirekte varme i 5-10 minutter før servering.

Bakt potet:
  1. Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
  2. Stekes i stekeovn, 250°C i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Jeg stekte dem i 1,5 time, satt ned temperaturen til 125°C og stekte dem videre sammen med kjøttet.
  3. Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
  4. Serveres med en raus bit kryddersmør, som du finner oppskrift på her -eller bruk god kjøpt kryddersmør, jeg synes den fra Synnøve Finden er den beste.
Frisk salat:
  • Crispy salat
  • Ruccola
  • Agurk
  • Mais
  • Bringebær 
  • Små tomater
  • Fetaost med oliven og hvitløk i olje
Sånn gjør du:
  1. Skjær agurk i biter, fjern den bløte remsen i midten. Skjær tomater i 2 eller 4 deler. Riv crispy salaten. Bland alt forsiktig sammen.
  2. Så godt - så enkelt !!
Bearnaisesaus:
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.

Ytrefilet av storfe og ingredienser til marinade ♫♫
Marinering av biff ♫♫
La marinaden renne av på tørkepapir ♫♫
Brun biffene raskt i en varm stekepanne ♫♫
Etterstek biffene i stekeovn ♫♫
Lag en god salat ♫♫
Spis & Nyt ♫♫

1 kommentar:

Print Friendly and PDF