Blåskjell er rimelig sjømat, som kan serveres på mange måter.
Dampet i kjele, i kombidamp i stekeovn, porsjonspakker i folie, som stekes eller legges på grillen.
Krydder, urter og kraft kan varieres i det uendelige.
I denne oppskriften har jeg dampet dem i kjele først -og gratinert dem i ovn etterpå.
Små herlige smaksbomber, som smaker nydelig og ser imponerende ut !
Serveres nylaget som forrett eller snacks ✿
Du trenger til 30 stk :
- 1 kg blåskjell
- 1 dl hvitvin eller vann
- 4 ss smør, romtemperet
- 3 ss hakket persille
- 3 ss hakket koriander
- 3 ss hakket dill
- 1 fedd hvitløk
- 2 skiver grovt brød
- Pepper
- (Grovt salt)
Sånn gjør du:
- Vask, skrubb og kontroller blåskjellene, kast de som ikke har lukket seg eller er skadet.
- Kok opp 1 dl vann eller gjerne hvitvin hvis du har det.
- Legg i blåskjellene og damp dem under lokk i 5-7 minutter, til skjellene har åpnet seg. Rist litt forsiktig på kjelen av og til.
- Rens ut skjellmaten og legg dem til side. Ta vare på de største skjellene.
- Rist brødskivene i en brødrister eller i ovn til de er sprø.
- Skjær brødskivene i biter og lag brødsmuler med en liten blender/foodprosessor.
- Bland inn smør og urter, det letteste er å bruke hendene. Smak til med litt pepper.
- Legg ett lag med grovt salt i en langpanne, så skjellene ligger støtt og ikke velter.
- Legg blåskjell tilbake i den en halvdelen av skjellet, 2 eller 3 i samme skjell og legg dem i langpannen.
- Fordel brødblandingen over skjellene (jeg brukte ikke alt) og gratiner dem høyt i forvarmet stekeovn på 225 grader, med overvarme i 4-5 minutter.
- Skjellene bør serveres med en gang de stekt, men du kan lage dem på forhånd og oppbevare dem i kjøleskapet frem til de skal gratineres i ovn.
Zigno Prosecco Extra Dry 2013 ♫♪
WINE O´CLOCK ♫♪ |
Ingredienser ♫♪ |
Rister brødet i en brødrister ♫♪ |
Blåskjellene skal dampes i hvitvin ♫♪ |
Kjører brødet i en liten blender ♫♪ |
Hakker urter ♫♪ |
Urtesmør ♫♪ |
Renser blåskjell ♫♪ |
Lagt blåskjell tilbake i skallet ♫♪ |
Klare til steking ♫♪ |
Klare til servering ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Zigno Prosecco Extra Dry 2013
Prosecco er en italiensk musserende vin som vanligvis lages på druen glera (tidligere kjent som prosecco).
Prosecco er en italiensk musserende vin som vanligvis lages på druen glera (tidligere kjent som prosecco).
Varetype: Musserende vin
Land/distrikt: Italia, Prosecco
Farge: Lys grønngul.
Lukt: Dempet aroma av urter, pære og sitrus.
Smak: Ren og umiddelbar smak av sitrus og pære
Råstoff: Prosecco 100% (Glera)
Innhold: Alkohol 10,50% Sukker: 14,00 g/l Syre: 5,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Produsent: Big Wolf Bev.
Reker og blåskjell på menyen i kveld ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar