Svinekam er rett og slett svinekoteletter, som ikke er delt opp i koteletter !!
Det var en av klassikerne på bordet under søndagsmiddag på de gode 60-70 åra.
Langtidssteking av svinekam gir ett saftig og mørt resultat.
Jeg serverer det supemøre kjøttet med nydelig potetgrateng, gode grønnsaker og en smakfull saus.
God middag ♥ ஜ
- 1.5 kg røkt svinekam
- 2 ss honning
- 2 ss Dijon sennep
- 2 ts tørket estragon
- 5 dl kjøttkraft
- Ovnstekte grønnsaker *
- Fløtegratinerte poteter *
- Brun saus *
Sånn gjør du:
- Bland sammen sennep, honning og estragon og pensle svinekam godt inn med marinaden. Marineringen kan du gjerne gjøre dagen før servering. Da er det enkelt og greit og sette kjøttet inn i stekeovnen på morgenkvisten.
- Legg kjøttet i en ildfast form og stek den i ovnen på 65°C i 7 timer.
- Kok opp kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond og hell det i formen med kjøttet, så du får god basis til sausen.
- Skru opp temperaturen til 175°C og stek kjøttet videre til ønsket kjernetemperatur. Jeg stekte den til den hadde en kjernetemperatur på 74°C, det tar ca. 1 time.
- La kjøttet hvile innpakket i aluminiumfolie, mens du steker potetgrateng og grønnsaker.
- Sil sjyen og lag en god brun saus.
- Skjær av beinet og skjær kjøttet opp i skiver.
- Vårløk
- Paprika
- Sopp
- Squash
- Olje
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær grønnsaker i passende biter og legg dem i en ildfast form.
- Drypp over litt olje, salt og pepper. Bland alt godt sammen.
- Stekes sammen med potetgratengen, ved 220°C i 20-25 minutter.
- 700 g skrelte poteter
- 2 ss smør
- 1 dl melk
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
- 100 g revet ost
Sånn gjør du:
- Kok potetene møre i en kjele med usaltet vann.
- Sil av vannet og damp potetene tørre.
- Mos potetene og rør inn smør og melk.
- Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
- Ha potetmosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
- Stekes sammen med grønnsakene på 220°C i 20-25 minutter eller til osten er gyllen.
Brun saus
Sånn gjør du:- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl kjøttkraft
- 2 ts soppsoya eller en mørk soyasaus
- 1 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Smelt smør, tilsett mel og brun blandingen godt.
- Spe med kraft, litt og litt om gangen.
- Tilsett soppsoya og la sausen trekke i ca. 10 minutter.
- Smak til med litt fløte, salt og pepper.
Svinekam skal pensles med en blanding av sennep, honning og litt estragon ✿ |
Penslet svinekam godt inn med marinaden ✿ |
Stekes på 65°C i 7 timer ✿ |
Varm opp kjøttkraft ✿ |
Hell i kjøttkraften og stek videre på 175°C |
Lag potetmos ✿ |
Potetgrateng og grønnsaker er klar til steking ✿ |
Ferdig stekt svinekam ✿ |
Kok saus av kraften ✿ |
Et fantastisk måltid.potetgratengen anbefales litt større porsjon ca 1000 gram da eg var litt redd at det ble lite.men det holdt til 4 personer.Er man skikkelig sulten trur eg det blir lite.karakter etter min smak klar 6 av 6 .Godt forklart.
SvarSlettTakk for tilbakemelding ! Hyggelig at det falt i smak !
Slett