Butter Chicken - Indisk smørkylling - er en av de mest populære indiske rettene.
Jeg har tilberedt kyllingen i Crock-Pot.
Legger de fleste ingrediensene i kjelen dagen før, så kyllingen blir godt marinert i yoghurt og krydder før jeg tilsetter tomater og smør dagen etter.
Lar den koke i 7 timer, da gjenstår det bare å tilsette fløte og koke ris når du kommer sulten hjem !
Herlig indisk smakfull mat - raskt og enkelt !!
- eller raskt er det ikke, men forberedelsene går raskt og den passer seg selv ♪♫
- eller raskt er det ikke, men forberedelsene går raskt og den passer seg selv ♪♫
Hvis du ønsker det lille ekstra kan du gjerne tilsette en neve cashewnøtter, knust over retten -eller malt og blandet inn sammen med fløten !
Retten er ganske mild, så hvis du ønsker den sterkere er det bare 'å kjøre på' med chili og krydder 🌿
- 1 kg kyllingfilet
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk eller tilsvarende kinesisk hvitløk, presset eller revet
- 1 chili, hakket
- 1 ss fersk ingefær, revet eller most
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts spisskummen
- 1-2 ts garam masala
- 1 ts salt
- 2,5 dl gresk yoghurt
- 400 g hermetisk hakket tomat
- 4 ss GODT SMØR
- 2 dl kremfløte
- 2 ss maizena
- (cashewnøtter)
- Koriander
- Naan brød
- Basmatiris
Sånn gjør du:
- Skjær kyllingfileten i to eller tre deler.
- Legg kyllingen i Crock-Pot kjelen sammen med løk, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie, spisskummen, garam masala og salt.
- Tilsett gresk yoghurt og bland alt godt sammen. Sett den gjerne i kjøleskapet og la kyllingen marineres i yoghurtblandingen natten over.
- Rør inn hermetisk hakket tomat og legg smør på toppen.
- Kok på innstilling LOW i 7 timer. *
- Rør godt ut maizena i kremfløten, bland det godt inn i kjelen (sammen med en neve malt cashewnøtter, hvis du ønsker det) og la det koke videre i 30 minutter, mens du koker ris og varmer brød.
- Smak til med litt ekstra salt og krydder hvis nødvendig.
- Dryss over frisk hakket koriander ved servering !
* Min Crock-Pot går over på innstilling 'Keep warm' når tiden er ute.
Jeg kokte den på LOW i 7 timer, den stod videre på KEEP WARM i 1,5 time.
Tilsatte fløte og kokte den videre på HIGH i 30 minutter. Hvis du tilsetter fløten, med en gang koketiden er over kan den fortsatt koke på LOW.
Basmatiris
Ordet Basmati stammer fra det tidligere 1900-tallet.
Basmatiris
Ordet Basmati stammer fra det tidligere 1900-tallet.
På Hindi betyr ordet ”Bas” aroma, og ”Mati” full av. Risen vokser nord i India, samt Pakistan.
Basmatiris har en helt særegen, rik smak som kan minne om nøtter.Cashewnøtt-trikset har jeg lært av meg selv, brukte det Chicken Tandoori, i denne oppskriften 👉 her.
waaw dette ser så lekkert ut <3 jeg må teste dette snart ;) fin mat blogg du har hilsen Mommo i kjøkkenkroken (y)
SvarSlettTusen takk Lisbet, hyggelig at du liker den :)
SlettGår det virkelig an at tilberede rå kylling i crockpotten?
SvarSlettJa, det gjør det !
SlettHei
SvarSlettJeg doblet kryddermengden og tilsatte litt kardemomme. Plukket ut kyllingen da gryta var ferdig og kjørte sausen med stavmikser. Tilsatte sitron og sukker og et par ss 18% creme fraiche. Tipptopp
Hei ! Det hørtes godt ut . Skal prøve det en gang. Takk for tipset :)
SlettHei, lurer på hvor mange liter din slow coocker er? Har en slow coocker på 3,5L og er redd den blir for liten til å lage denne mengden oppi..
SvarSlettUnnskyld sent svar, jeg så ikke kommentaren før nå. Den er på 6 liter, men det er god plass som du ser -så jeg tror det går bra med en på 3,5 liter.
Slett