Må bare ha mat med asiatiske smaker !
Wakame er tynne alger, herlige sjøgrønnsaker. Wakame tang er vanlig i japansk matlaging, det serveres selvfølgelig til sushi og mange andre asiatiske retter. I norske butikker finner du det i kjøledisken sammen med sushi.
Digg, smakfull sammensetning av reker, mango og chili blandet med nudler og en hot saus !!
Du trenger til 4 porsjoner:
- 125 g nudler, jeg brukte risnudler
- 500 g reker med skall
- 1 chili
- 2 vårløk
- 1-2 stk mango
- Koriander
- Wakame, marinert
- 8 ss lys soyasaus
- 1,5 ss sesamolje
- 1,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1/2-1 lime, saften
Sånn gjør du:
- Skrell reker.
- Bland sammen soyasaus, sesamolje, chilisaus og smak til med limesaft.
- Tilbered nudler ett anvisning på pakken. Hell nudlene i en stor sil og skyll godt med kaldt vann. La de renne godt av.
- Skjær mango i biter.
- Skjær vårløk i tynne skiver.
- Finhakk chili og grovhakk frisk koriander, 2 ss ferdig hakket.
- Bland forsiktig sammen nudler, grønnsaker og reker.
- Hell dressingen over og bland det inn i salaten.
- Legg på wakame og dryss over litt ekstra koriander ved servering.
- Spis & Nyt ♫
Risnudler ♫♫ |
Dressing ♫♫ |
Ingrediensene er ferdig tilberedt ♫♫ |
Klar til servering ♫♫ |
Spis & Nyt ♫♫ |
Ingredienser ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar