Jeg har 'arvet' maten, som min bror og svigerinne hadde i kjøleskapet.
Joda, jeg har faktisk det, de blir borte fra 'Norgeshjemmet' noen uker og ryddet i kjøleskapet før de reiste. De var på ferie i Sicilia, Italia før jul -og jeg har således arvet soltørkede tomater og kapers lagret på salt. Godsaker fra Sicilia, Italia ♥
Kapers fra Italia, lagret på salt
Kapers kommer fra syltede blomsterknopper av kapersbusken. Denne toårige busken med torner og store, hvitrosa blomster vokser vilt og dyrkes rundt Middelhavet. Disse bør skylles godt før bruk eller legges i kaldt vann i 30-60 minutter før de brukes for å fjerne overflødig salt.
Soltørkede tomater 🍅
Søltørkede tomater er tomater som har blitt dehydrert og mistet nesten all sin væske. Tomaten beholder sine næringsstoffer, men inneholder mer salt, da salt ofte brukes i dehydreringsprossessen.
De var veldig salte, men smakte utrolig godt.
Hva skal man lage, det har jo vært jul -så jeg har ansjos i skapet, har også ett glass med oliven -og selvfølgelig pasta. Da blir valget enkelt:
En tradisjonell italiensk pastarett med en saus bestående av knuste tomater, olivenolje, hvitløk, oliven, kapers og ansjos.
Retten inneholder også bladpersille, men det hadde de ikke på 'nærbutikken' i dag, så jeg brukte frisk basilikum. Du kan selvfølgelig lage retten med kapers, som du finner i små glass i krydderhyllen.
Hvis du ønsker en ren vegetar utgave, så kan du bytte ut ansjos med litt mer kapers.
Det smaker helt utrolig godt altså, masse gode smaker, som passer perfekt sammen ♥
Ble overrasket selv jeg ! Italienere kan sin pasta !!Retten inneholder også bladpersille, men det hadde de ikke på 'nærbutikken' i dag, så jeg brukte frisk basilikum. Du kan selvfølgelig lage retten med kapers, som du finner i små glass i krydderhyllen.
Hvis du ønsker en ren vegetar utgave, så kan du bytte ut ansjos med litt mer kapers.
Det smaker helt utrolig godt altså, masse gode smaker, som passer perfekt sammen ♥
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 3 porsjoner:
- 2 ss olivenolje
- 1 liten gul løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, presset
- 8 stk renset, hermetiske ansjosfileter i biter
- 50 g svarte oliven uten stein, i skiver
- 1 ss kapers, kan gjerne hakke dem opp litt hvis de er store
- 400 g gode hermetiske cherrytomater
- 20 g soltørkede tomater, hakket
- 1/2 dl vann
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- En neve hakket basilikum
- 300 g spaghetti
Sånn gjør du:
- Varm opp oljen i en liten kjele og surr løk, hvitløk og ansjos på middels varme i 5 minutter.
- Tilsett svarte oliven og kapers og la det surre i ett par minutter.
- Tilsett boksen med cherrytomater, soltørkede tomater, vann, basilikum, salt og pepper.
- Rør godt og la det koke opp.
- Skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 30 minutter, mens du rører av og til.
- Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet, ta vare på litt av kokevannet.
- Smak til sausen med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
- Hell sausen over pastaen og bland alt godt sammen. Tilsett litt av kokevannet hvis den trenger mer væske.
- Spis & Nyt ♫♪
Ingredienser ♫♪ |
Surr løk, hvitløk og ansjos i litt olje ♫♪ |
Tilsett kapers og oliven ♫♪ |
Tilsett cherrytomater med tomatsaus, basilikum og soltørket tomat ♫♪ |
Tilsett vann, salt og pepper -og la det koke under lokk i 30 minutter ♫♪ |
Kok spaghetti ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar