Skikkelig hot & god Tex-Mex kosemat ♫
Nachos med mør biff, masse smakfull paprika og masse cheddar & mozzarella.
Tex-mex, sammensatt av ordene Texas og Mexico, er matkultur fra USA med kulinariske tradisjoner i Mexico. Matkulturen spredde seg fra de amerikanske grensestatene i sør, særlig Texas, til resten av USA. Noe som gjenkjennes i tex-mex er den søte smaken som man ikke finner i meksikansk mat.
Server retten med hjemmelaget tomatsalsa, som du finner oppskrift på 👉 her - og hjemmelaget Guacamole, som du finner 👉 her. ♥
- 400 g ytrefilet av storfe
- Stekeolje
- 1/2 ss biffkrydder
- 250 g cheddar & mozzarella
- 1 løk
- 2 paprika i forskjellige farger
- 1/2 ts basilikum
- 1/2 ts orgegano
- 1/2 ts korinader
- Tortilla chips eller nachos chips
- Tomatsalsa
- Guacamole
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 190 grader.
- Skjær biffen i strimler og stek den raskt i en varm stekepanne med olje, litt og litt om gangen, krydre med biffkrydder og legg den til side. Ikke brun den for lenge, den skal etterstekes i stekeovn !!
- Skjær løk og paprika i strimler.
- Stek løken i olje ett par minutter før du tilsetter paprika.
- La paprika og løk surre til de blir myke. Krydre med basilikum, oregano og koriander.
- Legg biffen tilbake i stekepannen og bland alt godt sammen.
- Legg tortilla chips på et stekebrett dekket med bakepapir, så det ikke setter seg fast i bunnen.
- Legg på biffblandingen og dryss over revet ost.
- Legg på ett nytt lag med chips og legg på resten av osten.
- Sett stekebrettet i stekeovnen og stek retten i 10 minutter.
- Server retten med hjemmelaget tomatsalsa og guacamole.
- Spis & Nyt !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar