Dulce de Leche Lava Cake 💕

Dulce de Leche er karamellisert søt kondensert melk.
Den tar det over to timer å koke -og den må avkjøles før du tilsetter den i kaken, så jeg vil anbefale og lage den dagen før du skal servere desserten.

Avkjøl den godt, ikke ta av lokket -og oppbevar den i kjøleskapet til du skal bruke den.
Er den åpnet kan den lagres i kjøleskapet i ca. 14 dager.
Er den kokt, men ikke åpnet kan den faktisk holde seg, like god i ca. 8 uker !!!!

Kan gjerne spises med skje, rett ut av boksen

Retten ble laget pÃ¥ Masterchef USA 2017, GO DINO ♫

Fondanten skal være stekt som kake ytterst, men flytende inni, som kokende varm lava.

Minner veldig om sjokoladefondant, men med karamell i stedet for sjokolade !!
Spis & Nyt 💕


Du trenger til 8-10 stk:
  • Dulce de Leche, kokt av 2 bokser a 297g hermetisert søt kondensert melk
  • 180 g smør
  • 4 stk hele egg
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl hvetemel
  • Melis, til dryss
Dulce de Leche, lages dagen før desserten skal serveres.
  1. Legg 2 bokser med søt kondensert melk i en stor kjele og hell på vann så det dekker hele boksen. Ta av papiret på boksen når det løsner.
  2. Kok boksene, under lokk i 2,5 time. Pass pÃ¥ at hele boksen hele tiden er under vann, hvis ikke kan de eksplodere. 
  3. Avkjøles med lokket på, gjerne til neste dag.
Dulce de Leche kan ogsÃ¥ tilberedes i Crock-Pot Express. Oppskrift 👉 her !

Dulce de Leche Lava Cake
  1. Begynn med å smelte smøret, da kan du bruke det til å pensle formene med.
  2. Smør 8-10 keramikkformer (ca 7 cm diameter) godt inn med smør i bunn og langs kantene. Støv med hvetemel ved å legge en ts pulver i hver form og rist rundt til du har dekket hele formen.
  3. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  4. Ta ut karamellen i de hermetiske boksene og legg det i en bakebolle. Hell over smeltet smør og bland alt godt sammen med en visp til en jevn røre.
  5. I en annen bakebolle pisker du sammen hele egg og de ekstra eggeplommene.
  6. Tilsett karamellblandingen og visp alt godt sammen.
  7. Tilsett 1 ts havsalt.
  8. Tilsett siktet hvetemel, litt og litt om gangen, til alt er godt blandet. Bruk en slikepott og vend melet inn, ikke visp.
  9. Fordel deigen i de smurte formene til de er ¾ fulle
  10. Stekes i 14-18 minutter. Alle ovner steker forskjellig, sÃ¥ det lønner seg Ã¥ prøve-steke en fondant, før du steker alle. Jeg endte til slutt med 16,5 minutt i min ovn, pÃ¥ forsøk nr. 3 !
  11. Hvelv fondanten ut på en tallerken med en gang og dryss over litt melis.
  12. Serveres rykende varm med krem eller is -og litt bær hvis du ønsker det.
Smelt smør i en kjele pÃ¥ svak varme ♫
Smør formene med smør og støv med hvetemel ♫
Legg karamellen i en bakebolle og hell over smøret ♫
Karamell og smør ♫
Skill eggehviten pÃ¥ 4 av eggene og bruk i tillegg 4 hele egg ♫
Visp eggene godt sammen ♫

Tilsett karamellen og visp det godt sammen ♫
Bland hvetemel forsiktig inn i røren ♫

Hell røren over i former ♫

Ferdig stekt ♫
Dulce de Leche ðŸ’•ðŸ’•

Kondensert melk ♫ Ta av etiketten og kok opp !
Skru ned varmen litt, sÃ¥ det ikke fosskoker ♫ Kokes i 2,5 time, pass pÃ¥ sÃ¥ boksene hele tiden er dekket med vann !
Dulce de Leche ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar