Dulce de Leche er karamellisert søt kondensert melk.
Kan gjerne spises med skje, rett ut av boksen ♥
Retten ble laget pÃ¥ Masterchef USA 2017, GO DINO ♫
Fondanten skal være stekt som kake ytterst, men flytende inni, som kokende varm lava.
Den tar det over to timer å koke -og den må avkjøles før du tilsetter den i kaken, så jeg vil anbefale og lage den dagen før du skal servere desserten.
Avkjøl den godt, ikke ta av lokket -og oppbevar den i kjøleskapet til du skal bruke den.
Er den åpnet kan den lagres i kjøleskapet i ca. 14 dager.
Er den kokt, men ikke åpnet kan den faktisk holde seg, like god i ca. 8 uker !!!!
Avkjøl den godt, ikke ta av lokket -og oppbevar den i kjøleskapet til du skal bruke den.
Er den åpnet kan den lagres i kjøleskapet i ca. 14 dager.
Er den kokt, men ikke åpnet kan den faktisk holde seg, like god i ca. 8 uker !!!!
Kan gjerne spises med skje, rett ut av boksen ♥
Retten ble laget pÃ¥ Masterchef USA 2017, GO DINO ♫
Minner veldig om sjokoladefondant, men med karamell i stedet for sjokolade !!
Du trenger til 8-10 stk:
- Dulce de Leche, kokt av 2 bokser a 297g hermetisert søt kondensert melk
- 180 g smør
- 4 stk hele egg
- 4 stk eggeplommer
- 1 dl hvetemel
- Melis, til dryss
Dulce de Leche, lages dagen før desserten skal serveres.
- Legg 2 bokser med søt kondensert melk i en stor kjele og hell på vann så det dekker hele boksen. Ta av papiret på boksen når det løsner.
- Kok boksene, under lokk i 2,5 time. Pass på at hele boksen hele tiden er under vann, hvis ikke kan de eksplodere.
- Avkjøles med lokket på, gjerne til neste dag.
Dulce de Leche kan også tilberedes i Crock-Pot Express. Oppskrift 👉 her !
Dulce de Leche Lava Cake
- Begynn med å smelte smøret, da kan du bruke det til å pensle formene med.
- Smør 8-10 keramikkformer (ca 7 cm diameter) godt inn med smør i bunn og langs kantene. Støv med hvetemel ved å legge en ts pulver i hver form og rist rundt til du har dekket hele formen.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Ta ut karamellen i de hermetiske boksene og legg det i en bakebolle. Hell over smeltet smør og bland alt godt sammen med en visp til en jevn røre.
- I en annen bakebolle pisker du sammen hele egg og de ekstra eggeplommene.
- Tilsett karamellblandingen og visp alt godt sammen.
- Tilsett 1 ts havsalt.
- Tilsett siktet hvetemel, litt og litt om gangen, til alt er godt blandet. Bruk en slikepott og vend melet inn, ikke visp.
- Fordel deigen i de smurte formene til de er ¾ fulle
- Stekes i 14-18 minutter. Alle ovner steker forskjellig, så det lønner seg å prøve-steke en fondant, før du steker alle. Jeg endte til slutt med 16,5 minutt i min ovn, på forsøk nr. 3 !
- Hvelv fondanten ut på en tallerken med en gang og dryss over litt melis.
- Serveres rykende varm med krem eller is -og litt bær hvis du ønsker det.
Smelt smør i en kjele pÃ¥ svak varme ♫ |
Smør formene med smør og støv med hvetemel ♫ |
Legg karamellen i en bakebolle og hell over smøret ♫ |
Karamell og smør ♫ |
Skill eggehviten pÃ¥ 4 av eggene og bruk i tillegg 4 hele egg ♫ |
Visp eggene godt sammen ♫ |
Tilsett karamellen og visp det godt sammen ♫ |
Bland hvetemel forsiktig inn i røren ♫ |
Hell røren over i former ♫ |
Ferdig stekt ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar