Til den fete, gode laksen passer det utrolig god med en litt sterk mangosalat.
En kremet potetsalat er godt tilbehør, som legger en demper på chilien.
Potetsalaten kan du gjerne lage dagen før servering, da går det raskt å lage en enkel og veldig god middag ! Server gjerne retten med litt ekstra soyasaus, som kan helles over fisken ✿
Jeg stekte laksen i en stekeovn med dampfunksjon.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, perfekt til fisk !
Smakfullt, sunt og enkelt ✿ Den ultimate hverdagsmiddag !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 x 150g laks
- Soyasaus
- Sesamfrø
- Mangosalat med vinaigrette
- Potetsalat
- Legg laks i ildfast form, hell over soyasauce og dryss over sesamfrø
- Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
- Kombidamp laksen i ca. 10 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i ca. 12 minutter.
Potetsalat finner du oppskrift på her.
Mangosalat :
- 2 stk mango
- 1 stk avokado
- 2 stk chili, rød
- 1 potte koriander, frisk
- 3 ss saft av lime
- 4 ss olivenolje, kaldpresset
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
- Skjær mango og avokado i biter.
- Hakk chili.
- Grovhakk koriander, bruk gjerne stilken for den er det mye smak i.
- Legg alt i en bolle, hell over viaigretten og bland forsiktig sammen.
Ingredienser ✿ |
Mangosalat, potetsalat og laks klar til steking ✿ |
Klar til servering ✿ |
Spis & Nyt ✿ |
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar