Sesambakt laks med spicy mango og potetsalat ✿


Til den fete laksen passer det perfekt med en litt sterk mangosalat 🌿
En kremet potetsalat er godt tilbehør, som legger en demper på chilien.

Potetsalaten kan du gjerne lage dagen før servering, da går det raskt å lage en enkel og veldig god middag ! Server gjerne retten med litt ekstra soyasaus, som kan helles over fisken.

Jeg stekte laksen i en stekeovn med dampfunksjon.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, perfekt til fisk !

Smakfullt, sunt og enkelt 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 150g laks
  • Soyasaus
  • Sesamfrø
  • Mangosalat med vinaigrette 
  • Potetsalat
Ovnsbakt laks:
  1. Legg laks i ildfast form, hell over soyasauce og dryss over sesamfrø
  2. Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
  3. Kombidamp laksen i ca. 10 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C  i ca. 12 minutter.

Potetsalat finner du oppskrift på ⇾  her.

Mangosalat :
  • 2 stk mango 
  • 1 stk avokado
  • 2 stk chili, rød
  • 1 potte koriander, frisk
Vinaigrette:
  • 3 ss saft av lime 
  • 4 ss olivenolje, kaldpresset
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
  2. Skjær mango og avokado i biter.
  3. Hakk chili.
  4. Grovhakk koriander, bruk gjerne stilken for den er det mye smak i.
  5. Legg alt i en bolle, hell over viaigretten og bland forsiktig sammen.
Ingredienser
Mangosalat, potetsalat og laks klar til steking 
Spis & Nyt
Kombidamp
Jeg har SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF