Torsk er en super matfisk, hvitt deilig kjøtt med en mild, god smak.
Torsken kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr.
I denne retten har jeg brukt skrei.
Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Her er en nydelig smakfull utgave av en perfekt fiskemiddag:
Kombidampet torsk, servert med sopp, spinat og masse paprika ♫
Smaker like godt som den ser ut !
Du trenger til 4 porsjoner:
God middag ♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg skrei eller torskefilet
- 250 g fersk sopp, jeg brukte østerssopp, aromasopp og sjampinjong
- 200 g fersk babyspinat
- 2 stk rød paprika
- 3 stk sjalottløk
- Olje
- 1,5 dl hvitvin
- 3,5 dl kyllingkraft/buljong
- 2 ts tomatepure
- 1,5 dl kremfløte
- 2 ts maisenna
- Salt
- Pepper
- Sitron, skallet
- 600 g reker med skall
- Kokte poteter
Paprikasaus
(Til 6 porsjoner)
(Til 6 porsjoner)
- Skrell reker.
- Skjær en paprika i små terninger og finhakk en sjalottløk.
- Surr paprika og sjalottløk i olje i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett tomatpure, hvitvin og kyllingkraft (vann og ett beger kyllingfond eller buljongterning) og la sausen småkoke til halv mengde.
- Kjør sausen med en stavmikser, kok den opp igjen og tilsett fløte blandet ut med 2 ts maisenna.
- Smak til med salt og pepper.
- Tilsett reker rett før servering -ikke la sausen koke etter rekene er tilsatt. Du kan også legge rekene rett på tallerken.
Topping til fisken
- Skjær en paprika i små terninger og finhakk en sjalottløk
- Surr det litt i olje i en liten kjele.
- Tilsett revet sitronskall og smak til med salt og pepper.
Skrei/Torsk
- Skjær fisken opp i serveringstykker og legg fisken i en smurt ildfast form.
- Fordel toppingen på fisken.
- Sett komfyren på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
- Kombidamp fisken i ca. 12 minutter.
Sopp/Spinat
- Skjær soppen i skiver og stek dem litt i olje til de er gylne.
- Tilsett en hakket sjalottløk og la det surre til løken blir gyllen.
- Vend inn spinaten, den skal kun stekes til den faller sammen, det tar bare ett minutt eller to.
- Krydre med salt og pepper.
Ingredienser ♫ Jeg lagde retten til 3 porsjoner og brukte 750 g skreifilet med skinn ! |
Lager saus ♫ |
Lager topping til fisken ♫ |
Kjører sausen med stavmikser, før jeg tilsetter melk og maizena ♫ |
Steker sopp og sjalottløk ♫ |
Stekes med funksjonen kombidamp på 180°C ekte varmluft+damp, eller 200°C i vanlig stekeovn ♫ |
Retten kan gjerne serveres med kokte poteter ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar