Tacokake ♫


Norges nye nasjonalrett 
TACO, har nesten hver fredag i over 20 år stått på bordet i mange norske hjem.

Første gang vi nordboere kastet oss over taco, spiste vi den som regel med tacoskjell og kjøttdeig. Etterhvert begynte vi å spise taco med tortilla og byttet ut kjøttdeig med kylling, biff og fisk. I følge Opplysningkontoret for frukt og grønt selges det 14,4 millioner enheter av meksikansk skjell og lefser/lomper i Norge i året. Og ut fra tall på omsetning i butikk, antas det at vi hvert år spiser i overkant av 14 128 000 taco-, tortilla- og fajitamiddager i Norge ♫

Her inne på Edels Mat finnes det mange utgaver av taco, med reker, fisk, kylling, pai, suppe, gratenger og i dag blir det altså tacokake.

Alt er laget fra bunnen av, tortilla, tacokrydder, tacosaus, ostesaus og guacamole 🍅
Tacokaken kan også nytes 'på lavkarbo' med lavkarbo tortilla 🌿 

Server tacokaken med salat, resten av ostesausen og hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på  her.

Spis & Nyt ♫


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 400 karbonadedeig eller kjøttdeig
  • Stekesmør
  • 2-4 ss tacokrydder *
  • 1/2-1 rød paprika
  • 100 g revet ost
  • 8 stk tortilla *
  • Tacosaus *
  • Ostesaus *
Sånn gjør du:
  1. Lag først tortilla, hvis du vil lage dem fra bunnen av.
  2. Lag tacosaus, ostesaus og tacokrydder eller bruk krydder fra pose.
  3. Stek kjøttdeigen med litt stekesmør i en stekepanne.
  4. Tilsett tacokrydder etter smak og behag, noen vil ha masse krydder, mens andre foretrekker en litt mildere smak.
  5. Tilsett tacosausen og bland alt godt sammen.
  6. Skjær paprika i tynne stimler.
  7. Legg bakepapir på en stekeplate og sett på en springform, som har ca. samme størrelse som tortilla lefsene.
  8. Legg en tortilla i bunn og legg på 1/4 av kjøttblandingen.
  9. Legg på en tortilla og legg på ett tynt lag med ostesaus og litt paprika i strimler.
  10. Tortilla, kjøttblanding, tortilla, ostesaus og paprika, tortilla... fortsett lagvis. (du skal ha 4 tortilla med kjøtt og 4 med ostesaus) 
  11. Avslutt med en tortilla som du dekker med litt ostesaus og dryss over revet ost.
  12. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Tortilla
Finner du oppskrift på 👉 her.  

Lavkarbo tortilla finner du 👉 her.

Tacokrydder 
Finner du oppskrift på 👉 her, hvis du vil lage tacokrydder selv.

🍎 Tacosaus
  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 2 ss tomatpure
  • 1/2-1 paprika i små terninger
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts sukker eller sukrin gold
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele og la sausen småkoke i 20 minutter.

Ostesaus
  • 1 beger lettrømme / Kan gjerne bruke seterrømme på lavkarbo
  • 200 g Philadelphia kremost
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen rømme og kremost.
  2. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Det blir en god del igjen, som kan brukes som dressing ved servering.

Tacokrydder og tortilla ♫
Ingredienser til tacosaus ♫

Skjær paprika i terninger ♫
Steker karbonadedeig ♫
Rør sammen ostesausen ♫
Skjær paprika i tynne strimler ♫
Montering av kaken ♫
Ostesaus og paprika ♫
Kjøttblanding ♫
Klar til steking ♫
Stekes ved 200 grader i 20-25 minutter ♫
Lager guacamole, mens kaken steker ♫
Ferdig stekt ♫

LAVKARBO utgave
med Tortillalefser fra Thights, Jarsberg revet ost, Sukrin gold søtning.

Kalorier per porsjon : 430 
Karbohydrater : 13 gram 




Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫
Smaker smaskens ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar