Norges nye nasjonalrett TACO, har nesten hver fredag i over 20 år stått på bordet i mange norske hjem.
Første gang vi nordboere kastet oss over taco, spiste vi den som regel med tacoskjell og kjøttdeig. Etterhvert begynte vi å spise taco med tortilla og byttet ut kjøttdeig med kylling, biff og fisk. I følge Opplysningkontoret for frukt og grønt selges det 14,4 millioner enheter av meksikansk skjell og lefser/lomper i Norge i året. Og ut fra tall på omsetning i butikk, antas det at vi hvert år spiser i overkant av 14 128 000 taco-, tortilla- og fajitamiddager i Norge ♫
Her inne på Edels Mat finnes det mange utgaver av taco, med reker, fisk, kylling, pai, suppe, gratenger og i dag blir det altså tacokake.
Alt er laget fra bunnen av, tortilla, tacokrydder, tacosaus, ostesaus og guacamole 🍅
Tacokaken kan også nytes 'på lavkarbo' med lavkarbo tortilla 🌿
Server tacokaken med salat, resten av ostesausen og hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på ⇾ her.
Spis & Nyt ♫
Du trenger til 6 porsjoner:
- 400 karbonadedeig eller kjøttdeig
- Stekesmør
- 2-4 ss tacokrydder *
- 1/2-1 rød paprika
- 100 g revet ost
- 8 stk tortilla *
- Tacosaus *
- Ostesaus *
Sånn gjør du:
- Lag først tortilla, hvis du vil lage dem fra bunnen av.
- Lag tacosaus, ostesaus og tacokrydder eller bruk krydder fra pose.
- Stek kjøttdeigen med litt stekesmør i en stekepanne.
- Tilsett tacokrydder etter smak og behag, noen vil ha masse krydder, mens andre foretrekker en litt mildere smak.
- Tilsett tacosausen og bland alt godt sammen.
- Skjær paprika i tynne stimler.
- Legg bakepapir på en stekeplate og sett på en springform, som har ca. samme størrelse som tortilla lefsene.
- Legg en tortilla i bunn og legg på 1/4 av kjøttblandingen.
- Legg på en tortilla og legg på ett tynt lag med ostesaus og litt paprika i strimler.
- Tortilla, kjøttblanding, tortilla, ostesaus og paprika, tortilla... fortsett lagvis. (du skal ha 4 tortilla med kjøtt og 4 med ostesaus)
- Avslutt med en tortilla som du dekker med litt ostesaus og dryss over revet ost.
- Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Tortilla
Finner du oppskrift på 👉 her.
Lavkarbo tortilla finner du 👉 her.
Tacokrydder
Finner du oppskrift på 👉 her, hvis du vil lage tacokrydder selv.
🍎 Tacosaus
- 400 g hermetisk hakket tomat
- 2 ss tomatpure
- 1/2-1 paprika i små terninger
- 1 rød chili, finhakket
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts spisskummen
- 1 ts oregano
- 1/2 ts sukker eller sukrin gold
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele og la sausen småkoke i 20 minutter.
Ostesaus
- 1 beger lettrømme / Kan gjerne bruke seterrømme på lavkarbo
- 200 g Philadelphia kremost
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Visp sammen rømme og kremost.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Det blir en god del igjen, som kan brukes som dressing ved servering.
|
Tacokrydder og tortilla ♫ |
|
Ingredienser til tacosaus ♫ |
|
Skjær paprika i terninger ♫ |
|
Steker karbonadedeig ♫ |
|
Rør sammen ostesausen ♫ |
|
Skjær paprika i tynne strimler ♫ |
|
Montering av kaken ♫ |
|
Ostesaus og paprika ♫ |
|
Kjøttblanding ♫ |
|
Klar til steking ♫ |
|
Stekes ved 200 grader i 20-25 minutter ♫ |
|
Lager guacamole, mens kaken steker ♫ |
|
Ferdig stekt ♫ |
LAVKARBO utgave - med Tortillalefser fra Thights, Jarsberg revet ost, Sukrin gold søtning.
Kalorier per porsjon : 430
Karbohydrater : 13 gram
|
Klar til servering ♫ |
|
Spis & Nyt ♫ |
|
Smaker smaskens ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar