Reinskav eller finnbiff, som det også blir kalt er strimlet reinkjøtt.
Her har jeg malt reinskav i kjøttkvernen og laget gode burgere.
Bruker også kjøttdeig og litt fløte da viltkjøtt er veldig magert.
Hjemmelaget burger med reinskav, kjøttdeig, einebær og en skvett fløte.
Nystekte burgere serveres med ovnsbakte poteter, salat, sennep, stekt sopp, syltet rødløk og litt eplegele hvis du har ! Rødløken bør lages god tid i forveien, oppskrift 👉 her.
HELT VILT gode burgere med sopp og syltet rødløk ♫
Du trenger til 4 stk store viltburgere a 200 gram :
- 400 g reinskav/finnbiff
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 4 stk einebær
- 1 stk egg
- 1 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Hamburgerbrød eller annet godt brød
- 400 g sopp
- Salat
- Sennep
- Syltet rødløk
- Eplegele
- Ovnsbakte poteter *
- Ta reinskav ut av fryseren og tin den.
- Mal reinskav i en kjøttkvern. Du kan kjøre den raskt i en kjøkkenmaskin, men da er det muligheter for det kan bli noen biter.
- Knus einebær godt i en morter.
- Rør godt sammen malt reinsdyrkjøtt, kjøttdeig, malt einebær, fløte og egg. Smak til med salt og pepper.
- Forbered og stek ovnsbakte poteter.
- Form kjøttblandingen til 4 store viltburgere og stek dem i en stekepanne med litt olje og godt smør. Det tar litt til altså. Stek dem først på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek dem i ca. 10 minutter.
- Stek soppen i smør og olje.
- Smør brødet med sennep.
- Legg på salat, burger, sopp, syltet rødløk og litt eplegele.
- Serveres med ovnsbakte poteter.
- Poteter, jeg brukte Amadine poteter.
- Olje
- Havsalt
- Timian, frisk
Sånn gjør du:
- Vask og skjær potetene i båter.
- Hell over olje, dryss over havsalt og frisk timian.
- Stekes i stekeovn på 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Ingredienser til viltburger ♫ |
Kverner reinskav ♫ |
Poteter klare til steking ♫ |
Sopp ♫ |
Steker burger og sopp ♫ |
Smører sennep på brødet ♫ |
Klar til servering ♫ |
Spis & Nyt ♫ |
Du finner meg også på instagram ♫ |
Syltet rødløk ♫ Den blir rød etter noen timer ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar