Enkel og veldig god dessert, som ikke er blant de mest usunne.
Inneholder 155 kcal per porsjon, inkludert marinert blåbær.
Blåbær, lime og vanilje er en god kombinasjon !
Jeg drysset over litt popping candy ved servering, moro for barn og bestemødre !
Herlig frisk, søt og syrlig ♫♪♥♫
Til 6 porsjoner trenger du:
Kesamfromasj
- 1 pk blåbærgele
- 4 dl vann
- 300 g mager vanilje kesam *
- (Popping candy med sitron)
- (Sitronmelisse)
Sånn gjør du:
- Lag gelé med kokende vann, men bruk 4 dl, i stedet for de anbefalte 5 dl.
- Avkjøles til romtemperatur.
- Ha noe av geléen i bunnen av porsjonsglassene, og sett dem kaldt til det begynner å stivne. Det er lurt og helle geléen over i en mugge, da er det lett og tilsette den i glassene uten og søle. Det tar 30-60 minutter før den stivner.
- Visp resten av geléen sammen med kesam, og tøm det over den halvstive geléen.
- Settes kaldt til alt stivner, det tar 3-4 timer.
- Legg på blåbær ved servering.
- Dryss over popping candy og pynt med sitronmelisse hvis du ønsker det.
- 150 g blåbær
- 2 stk lime
- ½ dl melis
Sånn gjør du:
Test også ut
- Rens bærene.
- Bland forsiktig sammen blåbær, melis og limesaft.
- La det stå og trekke i kjøleskapet frem til servering.
- Du kan gjerne sile den, før du legger på blåbærene !
Test også ut
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar