I dag ble det rester til middag -selv om det er søndag !
Hadde igjen vilt gode burgere, som jeg stekte i går -oppskrift 👉 her og nydelig syrlig syltet rødløk.
I fryseren hadde jeg en vanvittig god peppersaus etter 👉denne gode søndagsmiddagen.
Sausen var altfor god til å kastes -og i dag fikk jeg bruk for den.
Sausen kan anbefales altså, kjempegod -og kan serveres til alle typer kjøtt.
Nå er det nykål eller sommerkål, som mange kaller den i butikkene, det er en av mine absolutte største favoritter i grønnsaksverden !
Stakkars mannen min, han er litt bekymret for at det blir kål til middag hver dag i lang tid -og det gjør det nok også 😊
Summa summarum så ble det en god søndagsmiddag, selv med rester !!
Du trenger:
- Gode viltburgere/karbonader
- Poteter
- Nykål
- Syltet rødløk
- Grønn peppersaus *
- Kok poteter i lettsaltet vann.
- Lag peppersausen.
- Stek burgere/karbonader i godt smør.
- Skjær nykål i strimler. Kok opp litt lettsaltet vann. Legg i nykålen, legg på en klatt smør og damp nykålen i ca. 3 minutter.
- Server gjerne retten med syltet rødløk.
- Spis & Nyt
Oppskriften er til 8 porsjoner.
- 8 dl kjøttkraft (vann og 2 beger kjøttfond/kjøttbuljong)
- 4 ss hvetemel
- 2 ss grønn pepper
- 2 dl kremfløte
- 2-3 ss soppsoya eller mørk soyasaus
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
- Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
- Knus grønn pepper grovt i en morter.
- Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med soppsoya.
Rask og enkel restemiddag ✿ |
God viltburger lages av kvernet reinskav ✿ Oppskrift her. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar