Herlig smak av Norsk natur !
Lam er bare så godt -og er så mye mer enn bare fårikål og pinnekjøtt.
Det beste på lammet er jo det som ikke går i fårikålgryta, nemlig de herlige små filetene.
De er jo ikke så store disse lamungene og således blir det små, nydelig, smaksrike fileter -som setter ett hvert matbudsjett på prøve, men av og til så er det verdt det !!
Begynn med gratengen, da den tar lengst tid.
Jeg stekte gratengen i kombidampovn. Gratenger blir ekstra gode og saftige når de blir stekt i kombidampovn. En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat.
Fortsett med sausen og stek lammet helt til slutt. Mens lammet hviler koker du asparges.
Steg for steg bilder ligger under oppskriften.
Resultatet blir ett nydelig, smaksrikt måltid ♫♪
Server lammet med kremet grateng, kokte asparges, rødvinsaus og litt myntegele !
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
Jeg stekte gratengen i kombidampovn. Gratenger blir ekstra gode og saftige når de blir stekt i kombidampovn. En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat.
Fortsett med sausen og stek lammet helt til slutt. Mens lammet hviler koker du asparges.
Steg for steg bilder ligger under oppskriften.
Resultatet blir ett nydelig, smaksrikt måltid ♫♪
Server lammet med kremet grateng, kokte asparges, rødvinsaus og litt myntegele !
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600-800 g ytrefilet av lam
- Salt
- Pepper
- Smør
- Potet & pastinakkgrateng *
- Rødvinsaus *
- Asparges
- Myntegele
- Krydre lammefilten godt med salt og pepper.
- Stek dem i en varm stekepanne med smør, ca. 3 minutter på hver side.
- Det er veldig store forskjeller på tykkelsen på lammefilet. Er den tynn er det nok å steke den i stekepannen, men er den tykk kan du ettersteke den i stekeovnen på 125 °C i 10-20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
- 500 g poteter
- 500 g pastinakk
- 1 fedd hvitløk
- 3 dl fløte
- 125 g kremost
- Salt
- Pepper
- Skrell poteter og pastinakk og skjær dem i skiver.
- Legg det over i en kjele og tilsett fløte. Jeg brukte matfløte, men du kan gjerne bruke kremfløte.
- Kok fløten raskt opp.
- Tilsett finhakket/revet hvitløk og kremost, la det surre under forsiktig omrøring til kremosten har smeltet.
- Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
- Krydre med salt og pepper.
- Stekes ved 225 grader i ca. 30 minutter. Eller i kombidampovn: Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek gratengen på nest nederste rille i 45 minutter.
- 1 sjalottløk
- 2 ss soltørket tomat
- 2 ss smør
- 2 ss lammefond eller 1 beger kjøttfond
- 4 dl vann
- 2 dl rødvin
- 1,5 ss maisennajevner
- Salt
- Pepper
- Hakk sjalottløk og soltørket tomat og fres det mykt i smør.
- Spe med vann, fond og vin og kok sausen i 20-30 minutter.
- Sil sausen.
- Rør ut maisenna i litt vann og rør det inn i sausen. Kok sausen opp, så den tykner.
- Smak til med salt og pepper.
Asparges
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.
Skjærer poteter og pastinakk i skiver ♫♪ |
Koker opp gratengen ♫♪ |
Steker kremet potet & pastinakkgrateng i kombidampovn ♫♪ |
Surrer sjalottløk og soltørket tomat til sausen ♫♪ |
Sil sausen ♫♪ |
Steker ytrefilet av lam ♫♪ |
Ytrefilet av lam ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar