Denne retten blir best hvis du lar kjøttet ligge i marinade natten over !
Det gjør det enkelt å sette maten på kok i Crock-Pot kjelen før du drar på jobb, skolen eller hva du skal bruke dagen på. Retten skal kokes i 8 timer -og den passer seg selv !
Resultatet blir en smakfull, herlig middag !
Det er saus og marinade nok til 2 kg kjøtt, så retten kan serveres til 4-8 personer.
Tilbehøret, som er ris og agurksalat med fennikel lager du raskt på under 30 minutter.
Sausen er bar helt nydelig !!!!
Spis & Nyt ♫♪
Tilbehøret, som er ris og agurksalat med fennikel lager du raskt på under 30 minutter.
Sausen er bar helt nydelig !!!!
Spis & Nyt ♫♪
Pulled beef til 4-8 porsjoner:
- 1 dl soyasaus
- 1 dl hoisinsaus
- 6 ss ketchup
- 6 ss flytende honning
- 2 fedd finhakket/revet hvitløk
- 1 ss revet fersk ingefær
- 2 ts sesamolje
- 1 ts femkrydder
- 1-2 kg høyrygg av storfe
- 4 dl kjøttkraft
- 4 ss maizena + litt vann
- Koriander
- Jasminris
- Agurksalat med fennikel *
- Bland sammen de 8 første ingrediensene i en liten bolle, rør godt med en visp.
- Legg oksekjøttet i crock-pot kjelen og tilsett marinaden. Sett på lokket og mariner kjøttet i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.
- Dagen etter settes crock-pot kjelen i selve crock-pot elementet.
- Tilsett kjøttkraft. Jeg brukte 4 dl vann og ett beger kjøttfond.
- Legg på lokk og kok på LOW i 8-9 timer.
- Ta kjøttet opp av gryten.
- Rør ut maizena i vann og rør det inn i sausen.
- Sett på lokket og kok på HIGH i 15 minutter eller til sausen tykner.
- Dra kjøttet fra hverandre med to gafler.
- Sil sausen.
- Legg kjøttet på ett serveringsfat og hell over litt av sausen.
- Dryss over koriander og server med kokt ris og agurksalat.
- Server resten av sausen ved siden av.
Til 4-6 porsjoner
- 1 stk agurk
- 1 stk fennikel
- 1,5 dl eplecidereddik
- 1,5 dl vann
- 1 ss sesamfrø
- Koriander
Sånn gjør du:
- Skjær agurk og fennikel i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Bland sammen vann og eplecidereddik.
- Bland agurk og fennikel sammen og hell over eddiken.
- Dryss over koriander og sesamfrø ved servering.
Kok jasminris etter anvisning på pakken.
Koriander kan byttes ut med vårløk i strimler, hvis du ikke er glad i koriander.
Tips:
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6-8 timer. Er ikke helt sikker på steketiden, da jeg ikke har lagd pulled beef i stekeovn med høyrygg av storfe.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.
TIPS TIL BRUK AV RESTER:
Jeg lagde restelapskaus av både kjøttet og sausen, oppskrift her.
Koriander kan byttes ut med vårløk i strimler, hvis du ikke er glad i koriander.
Tips:
Har du ikke crock-pot kan du steke den i stekeovn på 125 grader i 6-8 timer. Er ikke helt sikker på steketiden, da jeg ikke har lagd pulled beef i stekeovn med høyrygg av storfe.
Bruk en stor ildfast form og sett på lokk eller dekk den med stekefolie før steking.
Når kjøttet er stekt siler du sausen over i en kjele, tilsett maizena og kok opp så den tykner.
TIPS TIL BRUK AV RESTER:
Jeg lagde restelapskaus av både kjøttet og sausen, oppskrift her.
Ingredienser, mangler sesamolje ♫♪ |
Rør sammen marinaden ♫♪ |
Mariner kjøttet i marinaden natten over ♫♪ |
Dagen etter tilsettes kjøttkraft og Pulled Beef kokes på LOW i 8 timer ♫♪ |
Ferdig kokt ♫♪ |
Lag salat ♫♪ |
Kok ris ♫♪ |
Rør ut maizena i litt vann og rør det ut i sausen ♫♪ |
Riv fra hverandre kjøttet med to gafler ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar