Hvalkjøtt - Havets biff ♫
Ikke stek hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir tørr !
Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid.
Hvalbiffen er best når den er medium stekt ღ
Dagens dessert : Jordbær med kesam vanilje mager 🍓
La tint hvalkjøtt temperere seg mens du koker soyasmøret.
Du trenger til 4 porsjoner:
La tint hvalkjøtt temperere seg mens du koker soyasmøret.
Kok ris etter anvisning på pakken. Stek hvalbiff og la kjøttet hvile, mens du damper nykål !
- 1 stk nykål/sommmerkål
- 4 x 200 g god hvalbiff
- Smør
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- Soyasmør *
- Kokt ris
- Tyttebærsyltetøy
Hvalbiff:
- La kjøttet temperere seg i ca. 30 minutter.
- Stek hvalbiffene i en blanding av smør og olje på sterk varme i 2-4 minutter på hver side, etterstek den på svakere varme noen minutter på hver side, men selvsagt avhengig av tykkelsen på biffene.
- La biffene hvile i 5-10 minutter før servering.
Sommerkål/nykål:
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt
å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir
fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken
må regnes som ypperste kvalitet. Men, som alt annet er det kvalitetsforskjeller fra de forskjellige leverandørene. Jeg synes hvalkjøtt fra Myklebust hvalprodukter er veldig bra, særlig biffene. Anbefaler å kjøpe biff og ikke hvalkjøtt i strimler, selv om det koster noen kroner mer.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
- 2 stk sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, ca. 10 dråper
- Sitron
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus.
- Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt
å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir
fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken
må regnes som ypperste kvalitet. Men, som alt annet er det kvalitetsforskjeller fra de forskjellige leverandørene. Jeg synes hvalkjøtt fra Myklebust hvalprodukter er veldig bra, særlig biffene. Anbefaler å kjøpe biff og ikke hvalkjøtt i strimler, selv om det koster noen kroner mer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar